Michel Preud’homme wil goede winterstage nu ook omgezet zien in resultaten

Michel Preud'homme. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Zondagnamiddag speelt Club Brugge zijn eerste competitiewedstrijd van 2017. De Bruggelingen gaan daarvoor op bezoek bij Standard.

Bij Club Brugge staan Ricardo van Rhijn en Anthony Limbombe nog een tijdje aan de kant en mogelijk kan het ook niet rekenen op Claudemir. “Hij heeft een tik op de achillespees gekregen en dat moest genaaid worden”, legt Michel Preud’homme uit. “Daardoor zal hij zaterdag nog rusten en dan zullen we zien of hij fit geraakt voor de trip naar Luik. Laurens De Bock traint wel opnieuw gewoon mee. Hij heeft nog geen wedstrijdritme, maar we weten uit het verleden dat Laurens niet veel tijd nodig heeft om terug op niveau te komen.” De Brugse coach ziet dan ook verschillende mogelijkheden om de afwezigheid van van Rhijn op te vangen. “Helibelton Palacios en Dion Cools kunnen daar spelen. Op training worden de verschillende mogelijkheden uitgetest.”

Extra flankspeler

Lex Immers is naast Palacios de tweede aanwinst die zondag op speelminuten mag hopen. “Hij heeft natuurlijk ervaring, maar moet ook nog onze manier van spelen en onze looplijnen aanleren. We hebben hem aangetrokken omdat hij past in ons stramien en hij voelt precies wat hij moet doen.” Ondertussen blijft Club ook aandachtig op de transfermarkt. “We willen er graag nog een flankspeler bij door de blessure van Limbombe. We weten ook niet of Lior Refaelov nu wel alles zal kunnen spelen. We hebben een bepaald profiel voor ogen, maar zullen niet kopen om zomaar te kopen.”

Lex Immers.
Lex Immers.© BELGA

Investeringen bij concurrenten

Preud’homme ziet ook dat de concurrentie al heel actief was op de transfermarkt. “Iedereen heeft inderdaad veel geïnvesteerd en het valt nu af te wachten of dat ook iets zal veranderen aan de waardeverhoudingen. Iedereen is in elk geval heel ambitieus. Kijk naar Anderlecht. Die ploeg had voor het seizoen al serieus geïnvesteerd en heeft dat nu opnieuw gedaan, maar dat was ook te verwachten na twee jaar zonder titel.” Ondertussen doet ook het gerucht de ronde dat paars-wit ex-Clubdoelman Mathew Ryan wil inlijven. “Ryan is een kind van het huis hier, maar zulke zaken gebeuren steeds vaker. Sommigen maken die overstap, sommigen doen dat niet. Of ik ontgoocheld zou zijn in Ryan? Daarvoor heb ik al te veel gezien in het voetbal.”

Speciale match

Club begint zondag als leider aan de laatste rechte lijn richting de play-offs. De Bruggelingen maken de altijd lastige verplaatsing naar Sclessin. De Rouches moeten het wel doen zonder hun sterkhouder Adrien Trebel, die voor Anderlecht koos. De Fransman stond zelfs ooit dicht bij Club. “Toen hij wou vertrekken bij Nantes is hij hier ook komen praten, maar uiteindelijk koos hij voor Standard. Ook zonder Trebel heeft Standard nog altijd veel goede spelers. Kijk maar eens naar hun aanval: Ishak Belfodil, Junior Edmilson, Orlando Sa…” Voor Preud’homme wordt het ook een terugkeer naar de club waar hij zoveel successen boekte. “Die periode zal ik nooit vergeten. Ik heb er alles meegemaakt als speler, sportief directeur en trainer. Dat zijn altijd speciale wedstrijden, net als op KV Mechelen.”

Goede winterstage

Van zijn laatste elf competitiewedstrijden voor de winterstop verloor de landskampioen er geen enkele. Nu hoopt blauw-zwart die lijn te kunnen doortrekken. “Maar ik herhaal het nog eens: we hebben een heel moeilijk programma”, waarschuwt Preud’homme. “Er werd goed gewerkt op stage met een goede mentaliteit en de sfeer was uitstekend. Maar nu moet dat nog omgezet worden in resultaten op het veld. Het is natuurlijk altijd positief als je een krediet kan opbouwen. Dan kan je je al eens een misstap veroorloven én het geeft ook vertrouwen aan de spelers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier