Michel Preud’homme: “Wie Leicester en Porto geen topploegen vindt, kent niets van voetbal”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Michel Preud’homme kwam op zijn persmoment nog eens terug op de loting voor de Champions League.

Club Brugge werd samen met Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen ingedeeld in groep G van de Champions League. Toen Michel Preud’homme de vraag gesteld kreeg of hij niet al te ontgoocheld was, reageerde de Brugse coach als door een wesp gestoken. “Ik lees hier en daar dat dit een haalbare groep zou zijn. Dat is belachelijk”, aldus de Luikenaar. “Wie zegt dat Leicester City en FC Porto geen topploegen zijn, kent niets van voetbal. Leicester is misschien nog geen grote naam in Europa, maar het werd vorig seizoen wel kampioen in de Premier League. Ik heb ook eens hun transfers van deze zomer bekeken. Ze haalden een speler voor 19,5 miljoen euro, één voor 15,5 miljoen euro en één voor 9 miljoen euro. En die jongens zijn dan nog versterkingen in de breedte, want ze kwamen nog bijna niet aan de bak.”

Voetbalmachine

Ook FC Porto is voor Preud’homme een grote naam in het Europese voetbal. “Die club is vorig jaar misschien geen kampioen geworden in Portugal, maar sinds 1990 heeft het wel veertien keer de titel gepakt. Bovendien won het ook al twee keer de Champions League (één keer Europacup I en één keer de huidige Champions League, red.) en twee keer de Europa League.” Zelf heeft Preud’homme een verleden bij aartsrivaal Benfica, waardoor de supporters van Porto hem wellicht warm zullen ontvangen. “Ik heb altijd een goed contact gehad met die club. Het is een echte grootmacht in Europa, want het heeft de voorbije altijd eenvoudig de groepsfase overleefd. Het is een echte voetbalmachine die nooit opgeeft.”

Geen verplichting

Met FC Kopenhagen ontmoet Club Brugge een oude bekende. In de laatste vier seizoenen alleen al trof het de Denen al twee keer. “Maar in die vier wedstrijden konden we wel maar één keer winnen. Voor mij zijn Leicester City en FC Porto de topploegen in deze reeks en staan Club en Kopenhagen op dezelfde lijn. We zullen er alles aan doen om zo goed mogelijke resultaten neer te zetten, maar je mag van die tweede plaats geen verplichting maken. Dat is niet realistisch.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier