Michel Preud’homme: “We zullen geen risico’s nemen”

Abdoulay Diaby is één van de vier spelers die deze week de trainingen hervat hebben. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op de dertigste en laatste speeldag van de reguliere competitie gaat Club Brugge zondagnamiddag op bezoek bij OH Leuven.

Michel Preud’homme had vrijdagmiddag goed nieuws te melden op zijn persbabbel. “Behalve Stefano Denswil en Bernie Ibini-Isei heeft iedereen meegetraind”, aldus de Brugse coach, die dus deze week Ruud Vormer, Abdoulay Diaby, Lior Refaelov en Thomas Meunier opnieuw op het trainingsveld mocht verwelkomen. “Met Diaby doen we nog geen gekke dingen, maar de anderen hebben wel normaal meegetraind. Wedstrijdritme is belangrijk, maar we zullen geen risico’s nemen. Ook in de bekerfinale niet. We hebben bijna een volledig fitte kern, waardoor er dus voldoende wisselmogelijkheden zijn.”

Scherprechter

Club heeft zondag in Leuven nog één punt nodig om zeker te zijn dat het als leider de reguliere competitie afsluit, al is Preud’homme niet van plan om dat te groots vieren. “Het is altijd goed om eerste te zijn, maar er valt helemaal nog niets te vieren.” Blauw-zwart kan ook een scherprechter zijn in de degradatiestrijd, al hecht de Luikenaar daar geen belang aan. “Af en toen heb ik wel nog contact met Bob Peeters (de coach van Westerlo, red.), maar dat was deze week niet specifiek het geval. Wij zullen gewoon ons werk doen, zonder te kijken naar de anderen.”

Gevaarlijke aanvallers

Timmy Simons staat nog steeds op vier gele kaarten. Als hij zondag opnieuw tegen geel aankijkt, dan mist hij de eerste wedstrijd van de play-offs. In het andere geval, begint de Brugse kapitein met een propere lei aan de nacompetitie. “Dit is dus een gevaarlijk moment en ik zal een beslissing moeten nemen daaromtrent. OHL zette de voorbije weken enkele mooie prestaties neer, zeker in eigen huis. Het is een goede ploeg met enkele gevaarlijke aanvallers. John Bostock, Yohan Croizet en Leandro Trossard spelen een belangrijke rol in dat team. Natuurlijk leeft de bekerfinale al een beetje binnen de club, maar wij moeten proberen de focus op die match tegen OHL te houden.”

(KPL)