Michel Preud’homme: “Vossen heeft genoeg ervaring om met die situatie om te gaan”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

De topper van zondagnamiddag tussen Racing Genk en Club Brugge staat volledig in het teken van de terugkeer van Jelle Vossen naar de Cristal Arena.

Op het wekelijkse persmoment van Michel Preud’homme was de terugkeer van Jelle Vossen naar de Cristal Arena natuurlijk hét grote gespreksonderwerp. “Blijkbaar moet een voetballer zijn hele carrière voor één club spelen en als hij dat niet doet, dan is hij een slecht persoon”, reageert de Brugse coach op de vele verwijten die Vossen al naar zijn hoofd geslingerd kreeg uit Genkse hoek. “Maar dat zijn randzaken. Wij focussen ons op de wedstrijd. Ook Jelle is prof genoeg en heeft genoeg ervaring om met die situatie te kunnen omgaan. Ik heb er met hem in elk geval niet over gesproken en hij heeft zich deze week ook niet anders gedragen dan anders.”

Refaelov twijfelachtig

Door de blessure van Diaby zal Vossen in Genk wellicht aan de aftrap komen. Ruud Vormer en Dion Cools zijn er nog niet bij. Voor Lior Refaelov en Benoît Poulain is het nog afwachten. “Zij hebben vandaag meegetraind, maar het is nu afwachten of ze morgen geen reactie zullen ondervinden.” Preud’homme is in elk geval op zijn hoede voor de sterkte van Racing Genk. “Die ploeg heeft het in zijn laatste thuismatch toch heel goed gedaan (6-1-winst tegen Waasland-Beveren, red.). De Genkenaars kunnen aanvallen, maar ook in blok verdedigen. Het valt af te wachten wat zondag hun plan zal zijn.”

Mentaliteit

Dankzij de recente 21 op 21 en de leidersplaats lijkt het momentum verschoven te zijn van Gent naar Brugge, al minimaliseert Preud’homme dat. “AA Gent heeft drie punten minder dan wij en heeft nu in de reguliere competitie nog twee thuiswedstrijden, wij slechts één. En ook Anderlecht is sterk. We mogen dus niet te vlug conclusies trekken. Al mijn spelers moeten nog altijd voluit gaan en dezelfde mentaliteit aan de dag leggen als de voorbije weken.” Tussen de bekerfinale en de start van de play-offs trekken de Bruggelingen een weekje op stage naar zuid-Spanje. “Op die manier willen we die finale verwerken, ongeacht wat het resultaat wordt, en toeleven naar de play-offs.”

Geen voordeel

Dat zowel AA Gent als Anderlecht nog in Europa actief zijn, wil Preud’homme ook niet meteen als een groot voordeel voor Club zien. “Wij hebben vorig seizoen pas onze grootste problemen gekend in de play-offs. Daarvoor ondervonden we weinig last van dat Europees programma. Onze bekerfinale vier dagen na de match op Besiktas was daar het beste bewijs van. Maar die twee wedstrijden tegen Dnipropetrovsk in volle play-offs waren dodelijk. Je mag niet vergeten dat AA Gent vorig seizoen zeventien wedstrijden minder gespeeld heeft dan wij. Wij zullen dit seizoen nooit in die situatie komen.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier