Michel Preud’homme verklapt nog niet waar hij morgen gaat zitten

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op de tweede speeldag van play-off 1 neemt Club Brugge het zaterdag om 18 uur in eigen huis op tegen AA Gent.

Michel Preud’homme werd vorige week door scheidsrechter Bart Vertenten naar de tribune gestuurd, waarna hij een schorsing van twee speeldagen aangesmeerd kreeg. Dat betekent dat hij morgen de thuismatch tegen AA Gent vanuit de tribune zal moeten volgen, al wou Preud’homme op zijn persbabbel nog niet verklappen waar hij precies in het stadion zal plaatsnemen. “Dat is niet belangrijk. Of ik voor de match en tijdens de rust in de kleedkamer zal komen ? We zulles alles volgens de regels doen.” Preud’homme koos er ook bewust voor om niet in beroep te gaan tegen zijn schorsing. “Ik heb dat twee jaar geleden wel eens gedaan en het heeft toch niets uitgehaald, ondanks het feit dat ik heel wat argumenten naar voren gebracht had. Daarom heb ik beslist om geen tijd te verliezen aan zaken waar ik toch geen invloed op heb.”

Geen contact

Over de bewuste fase zelf, toen Preud’homme na de rode kaart voor Poulain bijna scheidsrechter Vertenten te lijf ging, wil hij het niet meer hebben. “Ik ben op het veld gestapt en dat mag niet. Het grootste probleem van die schorsing is dat ik tijdens de wedstrijd geen direct contact kan hebben met de spelers. Maar ik betrek mijn assistent Philippe Clement wel altijd bij mijn beslissingen. Na bijna drie jaar samenwerken weet hij wel wat ik wil. En misschien heeft het ook een voordeel. Vanuit de tribune zal ik het allemaal van iets verder en hoger kunnen bekijken.”

Comeback Denswil

De Bruggelingen kunnen zaterdag niet rekenen op Benoît Poulain, die een schorsingsdag uitzit. De Geschillencommissie Hoger Beroep gaf hem er vrijdagmiddag zelfs nog een voorwaardelijke straf bij. Stefano Denswil is net op tijd terug fit om hem te vervangen. “We hebben nog drie centrale verdedigers over (ook nog Björn Engels en Brandon Mechele, red.) en daar zal ik ook een keuze uit maken. Daarom hebben we dit seizoen ook zo’n brede kern, om zulke zaken te kunnen opvangen. Ik heb veel wisselmogelijkheden en dat is wat we ook wilden.”

Tactiek

De vorige twee confrontaties met AA Gent kon Club allebei winnen in eigen huis. Telkens werd het 1-0. “Vooral de pers maakt er altijd een tactisch duel van. Natuurlijk proberen wij als trainers onze spelers zo goed mogelijk voor te bereiden, maar het zijn nog altijd de jongens op het veld die het moeten uitvoeren. Als ze dat niet doen, dan heeft tactiek geen enkele zin. Elke week zullen we klaar moeten zijn van de eerste tot de laatste minuut. De uitslagen in de eerste play-offwedstrijden – 1-0, 0-1 en 1-1 – tonen aan dat het allemaal heel dicht bij elkaar staat.”

Thuisreputatie

Als Club straks wint van AA Gent, dan plaatst het de kampioen op zeven punten. Toch zijn de Buffalo’s volgens Michel Preud’homme dan nog niet definitief uitgeteld. “Nu moeten we nog geen rekeningen maken. Het verleden heeft ook al bewezen dat alles mogelijk blijft in de play-offs. Het blijft ons doel om 20 punten te pakken en dat betekent dat we er nog 17 te gaan hebben. Hoe vlugger we die 20 punten hebben, hoe beter. Het klopt wel dat wij een goede thuisreputatie hebben. De steun van het publiek is een extra wapen en kan de ploeg zeker sterker maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier