Michel Preud’homme: “Twee zeges volstaan, als we Anderlecht kloppen”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Zondag gaat Club Brugge op de zevende speeldag van de play-offs op bezoek bij AA Gent. Michel Preud’homme sprak vrijdagmiddag de pers toe.

Voor de trip naar AA Gent zijn nog een drietal spelers onzeker bij Club Brugge. “Er zijn elke week wel enkele jongens die wat extra rust krijgen of een aangepast trainingsschema volgen” legt Michel Preud’homme uit. “Deze week was dat het geval voor Ruud Vormer, Lior Refaelov en Abdoulay Diaby. We zullen morgen na de laatste training zien of zij klaar zijn voor de match in Gent. Maar als dat niet het geval, dan hebben we nog andere goede spelers achter de hand.”

Achttien punten

Club kan die langverwachte veertiende landstitel bijna ruiken. Als het nu zes op zes pakt, dan is de titel binnen. “Maar we mogen nog niet rekenen”, countert de Brugse coach. “De eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste en een verplaatsing naar AA Gent is altijd moeilijk. We hebben altijd gezegd dat we twintig op dertig wilden pakken. De huidige situatie is dat achttien punten misschien ook zullen volstaan. We moeten nog twee keer winnen, als we één van die twee zeges behalen tegen Anderlecht. Natuurlijk zullen we in Gent proberen te winnen, zoals altijd, maar misschien kunnen we op een bepaald moment ook tevreden zijn met een punt.”

Michel Preud'homme:
© BELGA

Zevende ontmoeting

Zondag wordt het de zevende keer dit seizoen dat Club Brugge en AA Gent tegenover elkaar staan. In de Ghelamco Arena wonnen de Buffalo’s drie keer, Club won driemaal in Brugge. Kunnen beide trainers elkaar nog verrassen ? “Dat kan altijd. Ik heb bijvoorbeeld gemerkt dat de Gentse trainer de voorbije weken wat aanpassingen doorgevoerd heeft. Dat is logisch wanneer de resultaten wat minder zijn. Dat heb ik zelf ook al meegemaakt. We hebben de kampioen thuis al drie keer geklopt en we zullen nu zien of we dat ook in Gent kunnen.”

Waarheid op het veld

Grote euforie heerst er volgens Preud’homme nog niet in de Brugse kleedkamer. “De spelers weten dat we voor twee moeilijke wedstrijden staan en ik vang ook geen signalen op dat sommigen al denken dat het binnen is. We weten hoe groot de honger is, maar het komt er vooral op aan rustig te blijven. Ik heb deze week goede trainingen gezien, maar dat biedt nog geen garantie op succes tijdens de wedstrijden. De waarheid ligt op het veld.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier