Michel Preud’homme: “Tegen zo’n ploeg moet je goed verdedigen en dat hebben we niet gedaan”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge-coach Michel Preud’homme besefte dat zijn team donderdag geen al te goede beurt gemaakt heeft in de Europa League.

Blauw-Zwart liep in zijn tweede groepswedstrijd tegen een 1-3 thuisnederlaag tegen het Deense Midtjylland aan en zit zo met een nul op zes in de groep. Kwalificatie voor de zestiende finales wordt moeilijk.

“Eigenlijk is de analyse makkelijk te maken”, begon MPH. “Tegen een ploeg die ijzersterk is op stilstaande fases moet je eerst en vooral goed verdedigen en dat hebben we niet gedaan. Zij scoren immers tweemaal na een stilstaande bal“, klonk het.

“Daarnaast moet je tegen een compact spelend Midtjylland een zo hoog mogelijk tempo ontwikkelen en hopen dat je snelle spelers het verschil kunnen maken met een flits. Dat is niet gelukt, vaak was de laatste pass net niet goed. Ten derde heb je soms ook wat geluk nodig. Tegen een team dat zich als blok in de zestien terugtrekt, kan je hopen op een strafschop. Zeker in de eerste helft hadden we er eentje kunnen krijgen en ook na de pauze waren er enkele discutabele fases. Als je dan ook nog ziet dat de scheidsrechter veel toelaat, moet je zelf misschien ook wel wat sluwer worden”, oordeelde Preud’homme.

De laatste weken krijgt Club de ene tik na de andere in Europa. Na de dubbele nederlaag tegen Manchester United in de voorronde van de Champions League (3-1 en 0-4) volgden in de Europa League verliespartijen tegen Napoli (5-0) en nu dus Midtjylland (1-3). “De klappen vallen in Europa. We staan nu zes punten achter op Napoli en Midtjylland, maar moeten blijven proberen en hopen dat we ons niveau kunnen opkrikken. Daarnaast hebben we soms misschien wel wat meer strijdlust nodig”, oordeelde de Brugse T1.

Zondag staat Club voor de lastige verplaatsing naar kampioen AA Gent. “Dat is een totaal andere wedstrijd. Het is nu aan ons om te reageren”, klonk het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier