Michel Preud’homme richt de focus op Sporting Lokeren

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Na de euforie van de Gouden Schoen wordt het vizier van Club Brugge nu op de wedstrijd bij Sporting Lokeren gericht.

Bij Club Brugge werd vrijdag al voor de tweede dag op rij een persconferentie georganiseerd. Terwijl donderdag nog Gouden Schoen José Izquierdo centraal stond, was het nu tijd voor het wekelijkse perspraatje van Michel Preud’homme. “José heeft woensdag en donderdag veel adrenaline en energie verbruikt, maar we zijn nu nog twee dagen voor de wedstrijd. We zijn ook altijd het normale ritme blijven aanhouden. Wat woensdagavond gebeurd is, moeten we gebruiken in positieve zin. Donderdag werd er al heel goed gewerkt op training. Iedereen was scherp en dat moeten we zo houden.”

Organisatie

Met Sporting Lokeren treft Club zondag een ploeg die dit seizoen niet meer dan een grijze muis is, toch waarschuwt Preud’homme voor onderschatting. “Mijn boodschap naar de spelers toe was wel héél gemakkelijk. Lokeren heeft in zijn laatste twee thuiswedstrijden tegen AA Gent en Anderlecht twee keer 0-0 gelijk gespeeld. Bovendien had het in die twee matchen ook de beste kansen. Lokeren is een ploeg die goed georganiseerd speelt, vergelijkbaar met Charleroi. Vanuit die organisatie probeert het dan op het juiste moment toe te slaan.”

Rotariu

Dorin Rotariu liet vorige week al een goede indruk tijdens zijn korte invalbeurt tegen Charleroi en ook de Brugse coach is zeer te spreken over zijn meest recente aanwinst. “Hij pikt alles heel naturel op in een 4-3-3-systeem. In een 3-4-3 moet hij nog wat gecorrigeerd worden. Hij kan op verschillende posities uit de voeten, zowel op de rechterflank als in een centrale rol. Hij kan het zelfs vanop links.” Van Rhijn, Limbombe en Poulain zijn de enige spelers die zondag niet beschikbaar zijn. “Diaby heeft vrijdag niet meegetraind, maar sluit zaterdag normaal gezien opnieuw aan. Wesley is dan weer genaaid moeten worden aan het hoofd.”