Michel Preud’homme rekent op de steun van de Brugse fans

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge moet woensdagavond tegen Panathinaikos proberen een 2-1-nederlaag uit de heenmatch recht te zetten.

Michel Preud’homme opende zijn persconferentie dinsdagmiddag door nog eens terug te blikken op de heenmatch van vorige week. “We begonnen daar goed aan de wedstrijd met een vroege goal en nadien ook nog enkele kansen”, aldus de Brugse coach. “We speelden er niet slecht, maar vergaten het af te maken. Na de rust hebben we ons dan laten vangen. We maakten enkele domme fouten en speelden niet meer zo goed als in de eerste helft. Nu zijn we een week later, hebben we vorig weekend gewonnen van KV Mechelen én hebben we ook opnieuw zaken bijgeleerd. We moeten proberen onze prestatie van vorige week te herhalen, maar die kleine foutjes moeten achterwege blijven.”

Verschillende systemen

De Luikenaar selecteerde in elk geval de verwachte twintig namen voor morgenavond. Ook Davy De fauw en José Izquierdo zijn er opnieuw bij. “Voor bepaalde posities heb ik nu verschillende keuzes. Die maak ik pas op de laatste dag, want er kan altijd nog iets gebeuren, zoals een speler die ziek valt. Maar we hebben de voorbije dagen tactisch getraind op verschillende systemen. Ook tijdens de wedstrijd moeten we in staat zijn om van systeem te veranderen.”

Gerechtigheid

Preud’homme beseft hoe belangrijk deze wedstrijd is voor Club Brugge. Ook financieel kan blauw-zwart een goede zaak doen. “Maar mijn spelers moeten daar niet mee bezig zijn. De premies zijn al lang geregeld. Eigenlijk is het een beetje een vreemde situatie, want we moeten vechten voor iets dat we vorig seizoen al bereikt hebben. Door onze winst in de Beker van België waren we zeker van de groepsfase van de Europa League, maar door onze plaats in de voorronde van de Champions League zijn we dat voordeel kwijt. We hopen dat gerechtigheid geschiedt.”

Risico’s

De Bruggelingen zijn in elk geval niet van plan om meteen vol in de aanval te trekken. “We beginnen altijd vanuit een goede organisatie. Naarmate de match vordert, kunnen we dan beslissen om meer risico’s te gaan nemen”, aldus Preud’homme, die ook op de steun van het publiek rekent. “In de heenwedstrijd hoorden we bij elk Brugs balbezit gefluit vanuit de tribunes en ook de Griekse spelers hebben genoeg ervaring in huis om druk te zetten. Maar ook onze fans zijn daartoe in staat. Dat hebben ze vorig seizoen nog bewezen tegen Besiktas.”

De wedstrijd zal in elk geval voor een zo goed als vol huis gespeeld worden. Dinsdagmiddag waren er nog amper 2.500 tickets te koop aan de loketten.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier