Michel Preud’homme reageert na uitlatingen van collega-trainers

© BELGA
Redactie KW

Op zijn wekelijkse persbabbel diende Michel Preud’homme vrijdagmiddag Yves Vanderhaeghe en vooral Hein Vanhaezebrouck van antwoord.

Zowel Yves Vanderhaeghe als Hein Vanhaezebrouck lieten donderdag op hun persmoment opmerkingen noteren over de viriele speelstijl die Club Brugge hanteerde tegen Standard. Vanderhaeghe liet weten dat zijn spelers altijd bekritiseerd worden voor hun agressieve stijl, maar dat Duarte, Mechele en Engels zeker niet moeten onderdoen. Gentcoach Hein Vanhaezebrouck gooide nog wat meer olie op het vuur door te stellen dat Preud’homme beter zou zwijgen. “Als ik zeg dat het zaterdag een moeilijke verplaatsing wordt met veel duels, wat is daar dan verkeerd mee ?”, vraagt Michel Preud’homme zich af. “Na onze competitiematch in Kortrijk heb ik inderdaad gezegd dat wij dat soort voetbal niet kunnen spelen. Dat klopt ook, maar bij KV Kortrijk moeten ze dat eerder als een compliment beschouwen. Zolang alles binnen de limieten blijft, heb ik daar geen probleem mee. Ik was zelf destijds ook een speler met karakter en ook bij Standard had ik een ploeg onder mijn hoede met veel duelkracht.”

Gebrek aan respect

Dat ook Hein Vanhaezebrouck opmerkingen gaf, schoot bij Preud’homme in het verkeerde keelgat. “AA Gent speelt toch tegen Charleroi ? En niet tegen Club Brugge of KV Kortrijk ? Blijkbaar zoekt Hein allianties. Ik kan alleen maar zeggen dat KV Kortrijk verdiend in play-off 1 zit. Maar als ik dan een tijdje geleden in een interview met Hein las dat dit de verdienste van de vorige trainer is, dan vind ik dat een gebrek aan respect ten opzichte van de huidige trainer. Ik kan alleen maar vaststellen dat KV Kortrijk vorig seizoen (toen Hein Vanhaezebrouck er nog trainer was, red.) niet in play-off 1 zat. Maar blijkbaar weet Hein het beter dan iedereen. Iedereen mag altijd alles zeggen, maar als ik iets zeg, komt er kritiek.”

Beter gewapend ?

In de reguliere competitie verloor Club met 2-0 in Kortrijk. Preud’homme hoopt zaterdag uiteraard wel op puntenwinst. “Ik hoop dat we nu beter gewapend zijn. Ik heb in elk geval veel respect voor het werk dat Yves Vanderhaeghe al geleverd heeft in Kortrijk. Sowieso wordt het een heel moeilijke wedstrijd. Ik heb eerder al gezegd dat iedereen in deze play-offs van iedereen kan winnen. Wij hebben de vorige wedstrijd goed geanalyseerd en zullen proberen de kracht van de tegenstander eruit te halen, maar in detail zal ik nu uiteraard niet treden. We zullen proberen beter te doen dan de vorige keer, al hadden we toen ook minstens één punt kunnen pakken. De Sutter en Izquierdo lieten toen grote kansen onbenut.”

Veel penalty’s

De Brugse coach kwam ook nog even terug op de eerste play-offwedstrijd tegen Standard. “Er werd veel geschreven over de vele penalty’s die we dit seizoen al kregen, maar we hoeven ons daarvoor niet te schamen. We zijn nu eenmaal een aanvallende ploeg; Dat bewijst ons doelpuntenaantal en dan is het logisch dat er meer fouten op je gemaakt worden in het strafschopgebied. Ook over onze fouten was er veel te doen, maar ik las in de Waalse kranten dat scheidsrechter Boucaut bij al zijn beslissingen bleef. Ik vond het dan ook niet meer dan logisch dat er geen enkele spelers opgeroepen werd om voor de reviewcommissie te verschijnen. Dat is het beste bewijs dat de scheidsrechter het bij het rechte eind had.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier