Michel Preud’homme : “Raymond Goethals was een meester”

© BELGA
Redactie KW

Michel Preud’homme kreeg dinsdag in Aalst voor de eerste keer in zijn carrière de Trofee Raymond Goethals, de prijs voor de Belgische trainer die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid.

“Dit brengt natuurlijk heel wat herinneringen naar boven, want Goethals was drie seizoenen mijn coach bij Standard”, vertelde MPH na de uitreiking.

“Raymond was een echte meester in zijn vak en dus ook een van mijn voorbeelden. Ik heb veel van hem geleerd, methodes die ik nu nog altijd gebruik. Goethals wist zijn eigen team altijd perfect in te schatten, dat was zijn sterkte. Vervolgens liet hij de ploeg ook spelen met de kwaliteiten die voorhanden waren. Ook kwam hij altijd op voor zijn spelers en probeerde hij hen zo veel mogelijk te helpen”, aldus Preud’homme.

De trainerspalmares van de voormalige beste doelman van de wereld oogt intussen indrukwekkend. Naast titels en bekers in verscheidene landen stapelen ook de individuele trofeeën zich op. Zo kreeg hij in 2011 toen hij coach was van FC Twente in Nederland de Rinus Michels Award. Een jaar later werd hij bij Al Shabab Saoedisch Trainer van het Jaar en kreeg hij in eigen land de Guy Thys Award. De voorbije twee seizoenen sleepte hij telkens de prijs voor de Belgische Trainer van het Jaar in de wacht. Die eer viel hem in 2008 als Standard-coach voor de eerste keer te beurt.

“Op deze trofee heb ik dus echt wel lang moeten wachten”, lachte Preud’homme. “Een beetje vergelijkbaar met mijn relatie met Goethals destijds, die slecht was begonnen en pas na verloop van tijd verbeterde. Een trofee krijgen doet altijd deugd, zeker als je weet wie er hier allemaal in de jury zit. Voor mij is de trofee die de spelers jaarlijks aan de beste coach uitreiken echter de belangrijkste en die heb ik de voorbije twee seizoenen telkens gewonnen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier