Michel Preud’homme: “Potentieel haalbare kaart”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge kent zijn tegenstanders in de poulefase van de Europa League: Kopenhagen, Torino en Helsinki.

“Een haalbare kaart”, zegt trainer Michel Preud’homme op de website van Club. “Maar elk van de drie ploegen heeft zijn specifieke kwaliteiten en we zullen hard moeten werken, en de geboden kansen grijpen. Uit pot 1 loten we natuurlijk niet de zwaarste ploegen als Villarreal en Sevilla. Maar Kopenhagen is natuurlijk ook een stevige ploeg, en we moeten er respect voor hebben. En we zien daar uiteraard Tom Høgli terug”, zo klinkt het.

Torino is volgens Preud’homme moeilijk te analyseren, omdat de competitie in Italië pas dit weekend van start gaat. “Torino is een moeilijke ploeg, lijkt mij. Toch een grootheid in het Italiaanse voetbal, zeven keer kampioen, maar een hele tijd verdwenen naar de Serie B. Pas sinds 2012 terug in de Serie A, maar wel op een groeipad”.

Volop aan het werk gaan

Helsinki is dan weer een stugge, harde en fysieke ploeg, aldus Preud’homme. “En natuurlijk kan een verplaatsing naar het hoge noorden midden in de winter weleens heel koud uitvallen”. Eindconclusie? “Een haalbare kaart, maar dat zullen onze tegenstanders ook alle drie denken. Wat we nu in ieder geval gaan doen, is volop aan het werk gaan om de ploegen te analyseren.”

De eerste twee teams van elke poule gaan door naar de volgende ronde.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier