Michel Preud’homme over Europa League : “Pas na vier matchen balans opmaken”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge-trainer Michel Preud’homme heeft woensdag op een persconferentie in het Jan Breydelstadion vooruitgeblikt naar het treffen met FC Kopenhagen van donderdag op speeldag drie in de Europa League.

Blauw-Zwart pakte vier op zes in zijn eerste twee duels en kan tegen de Denen een goede zaak doen.


© BELGA

“Als je een analyse maakt van Kopenhagen, kom je tot de vaststelling dat ze steeds goed georganiseerd spelen. Ook in de omschakeling komen ze sterk uit te verf”, verduidelijkte Preud’homme. “Tegen Torino moest Kopenhagen de wedstrijd ondergaan maar ze hielden wel de nul. Pas in de toegevoegde tijd liepen ze op een strafschopdoelpunt. Dat geeft de stugheid van onze tegenstander weer.”

Michel Preud'homme over Europa League :


© BELGA

Club gaat in eigen huis wel voor de drie punten. “Wij gaan trachten deze wedstrijd te winnen. We moeten ons niet blind staren op hun kwaliteiten en weten waar wij voor staan. Dit is een heel belangrijke match omdat iedereen van ons verwacht dat we gaan winnen. Het zou een heel gesloten match kunnen worden maar je kan nooit voorspellen hoe een wedstrijd verloopt.”

Met vier op zes startte Club Brugge goed aan zijn groepsfase. “Als we in eigen huis Kopenhagen kunnen verslaan, doen we een goede zaak maar dan is het nog niet gedaan. Twee weken later volgt de match in Denemarken. Op papier vind ik Torino de sterkste ploeg in onze reeks. Daarna volgen Kopenhagen en Club Brugge die ik op hetzelfde niveau zet. Na vier wedstrijden kunnen we pas een eerste balans maken omtrent onze kwalificatiekansen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier