Michel Preud’homme: “Niemand mag individueel denken”

© BELGA
Redactie KW

Naar aanleiding van de wedstrijd van zondag in Lokeren sprak Clubtrainer Michel Preud’homme vrijdag de verzamelde pers toe.

Bij Club Brugge mag men tevreden terugblikken op de voorbije interlandperiode. Geen enkel land verloor wanneer er een Clubspeler tussen de lijnen stond. “Het enige negatieve van de voorbije twee weken was de blessure die Björn Engels opgelopen heeft”, aldus Preud’homme. “Alle internationals keerden fit terug. Oscar Duarte heeft wel tweemaal negentig minuten moeten spelen, maar hij is fysiek sterk genoeg om dat aan te kunnen. Bovendien hebben we door de blessure van Engels minder rotatiemogelijkheden in de verdediging.”

Grotere kern

De Brugse trainer blijft toch ook zijn rotatie verdedigen. “Het feit dat we een druk schema hebben is niet de enige reden voor die rotatie. Voor de ene wedstrijd heb je nu eenmaal andere spelers nodig dan voor een andere. Iedereen beseft ook dat we vorig seizoen de titel verloren hebben omdat we te weinig fitte spelers ter beschikking hadden. Nu hebben we een grotere kern en moet iedereen scherp trainen. Niemand mag individueel denken. Daar zal ik over waken.”

Rechtstreekse concurrent

Zondag gaat blauw-zwart op bezoek bij Sporting Lokeren, dat opnieuw aan een knap seizoen bezig is. “Die club speelt al jaren met dezelfde trainer en nagenoeg dezelfde spelersgroep. Ik beschouw Lokeren dan ook als een rechtstreekse concurrent. Of we met een punt tevreden kunnen zijn ? Wij beginnen nooit met die ingesteldheid aan een wedstrijd.”

Logica respecteren

De Brugse coach had het ook nog kort over de bekersoap tussen Club Brugge en KV Kortrijk, waarbij nog steeds niet beslist werd waar die match gespeeld zal worden. “Een loting moet toch altijd gerespecteerd worden ? De twee Brugse clubs hebben ervoor gezorgd dat ze allebei thuis kunnen spelen, dus moet de logica toch gevolgd worden ?”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier