Michel Preud’homme na loting Champions League: “We gaan vol voor de derde plaats”

Club Brugge-coach Michel Preud'homme toonde zich donderdag tevreden over de loting van Club Brugge in de groepsfase van de Champions League. © BELGA
Redactie KW

Club Brugge-coach Michel Preud’homme toonde zich donderdag tevreden over de loting van Club Brugge in de groepsfase van de Champions League.

“We weten nu welk vlees we in de kuip krijgen”, opent Michel Preud’homme op de website van Club Brugge. “Als we alle tegenstanders op een rij zetten, dan vind ik dat Club resoluut de derde plaats mag ambiëren. Met Porto treffen we een team dat deze competitie kent als zijn broekzak. Jaarlijks slagen ze er moeiteloos in om de groepsfase te overleven. Leicester City klinkt niet als Manchester City, Manchester United, Arsenal of Chelsea, maar laat ons vooral niet uit het oog verliezen dat ze afgelopen seizoen de Premier League helemaal beheerst hebben met een verdiende landstitel als resultaat. Kopenhagen tenslotte is een bekend team voor ons. Het is al de derde keer in enkele jaren dat we de Denen treffen.”

Ook kapitein Timmy Simons is tevreden met de loting. “Het is een mooie groep. Ik ga niet zeggen dat het een heel makkelijke groep is. Maar dit is toch anders dan kleppers als Real Madrid of FC Barcelona loten.”

Daar sluiten Jelle Vossen en Hans Vanaken zich bij aan. “Ik ben tevreden”, aldus Vossen. “Iedereen had op voorhand zijn verlanglijstje wel klaar en daar staan dan meestal de absolute topploegen op. Met Leicester, Porto en Kopenhagen treffen we ook drie sterke teams, maar zien we toch meer mogelijkheden.”

“We moeten altijd de ambitie hebben om Europees te overwinteren”, is ook Vanaken ambitieus. “Net als Gent vorig jaar zitten we in een vrij haalbare groep. Gent kon toen doorstoten, dus waarom zouden wij dat niet kunnen?”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier