Michel Preud’homme kan leven met favorietenrol voor Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

Zondagnamiddag staat in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion in de Bekerfinale een clash tussen Club Brugge en Standard op het programma. Als competitieleider wordt Club logischerwijs tot favoriet gebombardeerd. “Ik kan wel leven met die favorietenrol”, vertelde Club Brugge-coach Michel Preud’homme zaterdag in de catacomben van de Heizel.

“Al heeft Standard dit seizoen ook al goede resultaten neergezet, onder meer tegen Anderlecht, Genk en in de thuiswedstrijd tegen ons (2-0 winst). In de ‘grote matchen’ staan ze er altijd.”

Club Brugge sloot de reguliere competitie vorig weekend als leider af en leeft met vertrouwen toe naar de finale. “Onze positie in het kampioenschap geeft inderdaad vertrouwen, maar dat wil niet zeggen dat we fluitend naar de finale gaan. Standard heeft heel wat sterke punten en daarvoor zullen we toch moeten opletten. Vorig weekend kregen ze in Mechelen nog een opdoffer te verwerken en nu hebben ze al de mogelijkheid om alles recht te zetten”, aldus MPH.

Herhaling van 2007

Club en Standard staan zondagnamiddag voor een heruitgave van de Bekerfinale van 2007. Blauw-zwart haalde het toen dankzij een doelpunt van Manasseh Ishiaku met 1-0 van de Rouches en pakte zo na een rampzalig seizoen toch nog een prijs. Opvallend, Preud’homme was destijds nog coach bij de Luikenaars. Voor MPH wordt het zondag al de vierde Bekerfinale in België als coach, zijn twaalfde in totaal in zijn carrière. “Net zoals in het leven is ervaring ook in het voetbal belangrijk. Maar het is niet zo dat de minder ervaren tegenstander dan sowieso niet kan winnen. Een bekerfinale is altijd een speciale gebeurtenis.”

De competitieleider gaat tegen Standard voor een tweede Bekerzege op rij, vorig jaar werd Anderlecht in de finale met 2-1 geklopt. Ook toen mocht Club als leider aan Play-off I beginnen, maar moesten ze de titel in extremis toch nog aan AA Gent laten. “Ik weet dus niet of het resultaat in de Bekerfinale een impact kan hebben op de titelstrijd. Vorig jaar wonnen we, maar werden we geen kampioen. Bekerwinst zou ons wel nog vertrouwen geven”, besloot de Brugse coach.

(Belga – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier