Michel Preud’homme: “Ja, ik stel mezelf elke dag in vraag”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Met een thuiswedstrijd tegen leider KV Oostende en verplaatsingen naar Legia Warschau en aartsrivaal Anderlecht staat Club Brugge voor een lastige week.

Naar goede gewoonte opende Michel Preud’homme vrijdagmiddag zijn druk bijgewoond persmoment met het lijstje blessures. “Ruud Vormer heeft een klein probleem, nadat hij in de eerste minuut in Gent een trap gekregen heeft. Hij heeft de voorbije twee weken een tijdje niet kunnen meetrainen. Voor zondag valt nog af te wachten of hij fit geraakt. De internationals Abdoulay Diaby, Tuur Dierckx, Thomas Meunier en Oscar Duarte kwamen wel allemaal blessurevrij terug.”

Thuisreputatie

Door de interlandbreak had Club Brugge even de tijd om te bekomen van de uppercut die het kreeg in de Gentse Ghelamco Arena. “Door dat vrije weekend hadden we inderdaad de mogelijkheid om veel zaken te doen én ook om wat te rusten. Iedereen heeft goed gewerkt en nu zal ik keuzes moeten maken, want er zijn veel spelers die een basisplaats verdienen. We hebben veel goede spelers, maar die kunnen niet allemaal tegelijkertijd op het veld staan. De buitenwereld maakt daar soms een probleem van, maar ik zie het net als een rijkdom op lange termijn. We spelen zondag thuis en op eigen veld hebben we goede statistieken. We wonnen viermaal en scoorden ook al behoorlijk wat doelpunten. Hopelijk kunnen we zondag die sterke thuisreputatie bevestigen. In vergelijking met vorig jaar hebben we op dit moment trouwens slechts één punt minder en bovendien speelden we dit seizoen nog maar vier van de tien matchen thuis. Toch wil ik dat niet als excuus inroepen.”

Enthousiast KVO

Van leider KV Oostende is Preud’homme wel onder de indruk. “Die ploeg heeft veel kwaliteit en heeft de voorbije weken een goede basis gelegd. Ik merk ook veel enthousiasme in die spelersgroep. KVO staat verdiend aan de leiding. Wat ik vind van de uitspraken van Vincent Mannaert (die het succes van KV Oostende artificieel noemde, red.) ? Ik praat enkel over het sportieve.”

Meer verwacht

Na de nederlaag in Gent vroegen de supporters om uitleg en hier en daar werd zelfs getwijfeld of Michel Preud’homme nog de juiste man op de juiste plaats was. De Luikenaar voelt daar naar eigen zeggen niet meer druk door. “De fans waren niet blij, maar dat waren wij ook niet. Zij wilden een gesprek en dat hebben we in alle rust aangegaan. Iedereen is bezorgd en had er meer van verwacht, ik ook. Maar we moeten blijven werken en de oplossingen zullen wel komen. Zelfs als we zeven punten meer hadden gehad, zouden we nog altijd alles blijven evalueren. Het grootste probleem is dat we te veel tegendoelpunten slikken. En als we dan op achterstand komen, lopen we te vlug uit organisatie. Dan moeten we net rustiger blijven.”

Elke dag bijleren

De Brugse coach leert naar eigen zeggen ook nog altijd bij. “Ik heb tot mijn veertigste zelf gevoetbald en ik heb altijd blijven bijleren. Ook Timmy Simons heeft vorig seizoen bijvoorbeeld nog zaken gedaan die hij voordien nog nooit gedaan had. Het voetbal blijft evolueren en als je denk alles te weten, dan ga je achteruit. Leer ik nog elke dag bij ? Ja ! Stel ik mezelf elke dag in vraag ? Ja ! Het klopt dat we nu een zware week voorgeschoteld krijgen, maar ik focus altijd op de eerstvolgende wedstrijd. Op training kan ik nooit klagen over de inzet van mijn spelers, maar in de wedstrijden mag het soms wat meer zijn.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier