Michel Preud’homme: “Izquierdo blijft nog een jaar bij Club Brugge”

José Izquierdo. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Eén dag voor de wedstrijd tegen KV Oostende sprak Michel Preud’homme donderdagmiddag te pers toe.

Club Brugge kan vrijdagavond in Oostende niet rekenen op Lior Refaelov. De Israëliër staat aan de kant met vocht in de quadriceps. “Bij het versnellen en het trappen ondervindt hij last”, verklaart Michel Preud’homme. “Daarom is het beter om nu geen risico’s te nemen. Lior werkt enorm hard, wellicht zelfs meer dan de spelers tijdens de gewone trainingen.” Of Björn Engels aan de aftrap verwacht mag worden in Oostende, blijft nog een vraagteken. “Het is nooit ideaal om een ploeg die al tweemaal op rij gewonnen heeft volledig om te gooien, maar misschien voer ik wel één of twee wijzigingen door. In de ideale wereld laat je spelers als Engels eerst wedstrijdritme opdoen. In dat opzicht gaan we dinsdag wellicht een oefenwedstrijd spelen achter gesloten deuren.”

Izquierdo

Deze week was heel wat te doen rond José Izquierdo, die vorige week niet vierde na zijn doelpunt in Mechelen en ongelukkig zou zijn vanwege een gemiste transfer naar Hamburg of Sevilla. “Maar deze week hebben we op training opnieuw de normale Izquierdo gezien. Alles is in orde en iedereen zit op dezelfde golflengte. José blijft nog een jaar bij Club Brugge. Hetzelfde geldt voor Stefano Denswil, die meteen gezegd heeft dat hij nog één seizoen blijft en Björn Engels is ook slim genoeg.”

Geen bondscoach

Tot slot had de Brugse coach het ook nog over Roberto Martinez, die vandaag officieel voorgesteld werd als nieuwe bondscoach. Zelf was Preud’homme één van de grote favorieten, maar hij beschouwde een combinatie met zijn bezigheden in Brugge uiteindelijk als onmogelijk. “Voor alle duidelijkheid: ik heb mijn kandidatuur niet ingediend. Maar omdat zoveel mensen het voorstel van een duobaan naar voren schoven, ben ik er toch over gaan nadenken. Als mijn land me nodig had, dan wou ik helpen. Ik ben echter tot het besluit gekomen dat zo’n combinatie heel moeilijk haalbaar zou zijn. Ik zal nu dit seizoen net iets meer vrije tijd hebben en het zou dan ook onlogisch zijn om daar nog een job als bondscoach bij te nemen.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier