Michel Preud’homme: “Ik verwacht helse omstandigheden in Istanboel”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge-coach Michel Preud’homme hinkte na afloop van de tegen Besiktas met 2-1 gewonnen heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League op twee gedachten.

MPH was tevreden met de felbevochten zege, maar beseft dat de verplaatsing naar Istanboel bijzonder lastig zal worden. “We zijn in elk geval weer een stap dichter bij de kwartfinales, maar de terugwedstrijd zal zeker een hel worden”, vertelde Preud’homme donderdag na de wedstrijd.

“Besiktas blijft voor mij favoriet, want de omstandigheden zullen volgende week helemaal anders zijn. Vandaag hebben we ook voor hen een kleine hel gecreëerd en nu weten we tenminste waar we ze pijn kunnen doen. Ik weet ook niet waar dit verhaal in Europa zal eindigen. Elke wedstrijd laat ons echter toe om te groeien. Die ervaring neemt niemand mijn nog jonge spelersgroep nog af”, aldus MPH, die liever een ander wedstrijdverloop had gezien. “Als je 0-1 achterkomt op een cruciaal moment vlak na de pauze, moet je – gezien de omstandigheden – tevreden zijn met een 2-1 zege. Maar we hadden natuurlijk liever met 1-0 of 2-0 gewonnen. Bovendien hadden we er ook gerust drie kunnen maken. Na de pauze waren er genoeg kansen.”

Hoge ballen voor Oulare

Voor de rust koos de Brugse coach voor een behoudende aanpak, met De fauw als versterking op het middenveld. Na het openingsdoelpunt van de Turken gooide Preud’homme de boel om. “Spelers zoals Vazquez en Izquierdo kunnen met een actie een wedstrijd beslissen. Door hun afwezigheid waren we meer aangewezen op de lange bal. Op stilstaande fases waren we gevaarlijk, want dat is hun zwak punt. Eén actie van Besiktas vlak na de rust bleek echter bepalend, voor de rest hebben we niet veel weggegeven. Daarna bracht ik met Obbi Oulare een tweede spits in, want Besiktas is een ploeg die problemen heeft met hoge ballen. Bovendien moet je toch iets proberen als je achterstaat”, besloot de Brugse coach.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier