Michel Preud’homme : “Ik speel met de meest frisse spelers”

© BELGA
Redactie KW

Geen drie punten voor Club Brugge na de thuismatch van donderdag in de Europa League tegen FC Torino. Blauw-Zwart speelde 0-0 gelijk en moest tevreden zijn met één puntje.


© BELGA

“Wij hebben vanavond een heel tactische wedstrijd gezien. Wij moesten als Club Brugge zeker niet in de val van Torino trappen. Daarom ook dat mijn team ietwat twijfelachtig aan de wedstrijd begon. Daarna ging het allemaal een stuk beter”, verduidelijkte coach Michel Preud’homme achteraf.

“Als we op het einde van een wedstrijd tegen een Italiaanse ploeg een analyse maken zie je dat onze doelman Ryan eigenlijk nooit in de problemen kwam en dat wijzelf vier mooie kansen creëerden. Wat wij misten was een doelpunt. Dat zou verdiend geweest zijn, maar die goal viel niet. Mijn spelers hebben het tactische plan perfect uitgevoerd. Wie ben ik om dat te zeggen, want ik ben immers maar een trainer, maar ik wist op voorhand dat wij Torino niet gingen overrompelen met tientallen kansen.”

Preud’homme verraste in zijn opstelling en had een basisplaats voor onder meer Bolingoli en Silva. “Dat ik enkele spelers wisselde voor deze wedstrijd? Ik heb geen elf titularissen, maar veel meer mannen die inzetbaar zijn. Het is niet omdat je vandaag gespeeld hebt dat je volgende week ook zeker bent van je plaatsje bij de elf. Ik probeer de meest frisse spelers op het veld te brengen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier