Michel Preud’homme: “Ik kreeg al een sms’je van Fellaini”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op het persmoment van Michel Preud’homme ging het vrijdagmiddag bijna uitsluitend over de loting van de Champions League.

Vrijdagmiddag werd Club Brugge tijdens de loting voor de vierde voorronde van de Champions League aan Manchester United gekoppeld. “We wisten sowieso dat we een sterke tegenstander zouden ontmoeten”, reageert Michel Preud’homme. “Dit is een mooie naam en dat maakt het leuk voor de spelers en iedereen die bij de club betrokken is. Of we ook een kans maken ? Dat weet ik niet. Daarvoor moet ik de ploeg eerst analyseren. Manchester United heeft momenteel misschien nog geen officiële wedstrijd gespeeld, maar tegen dat wij tegenover elkaar staan, zal het er wel al twee in de benen hebben. Of het een voordeel is dat we eerst op verplaatsing spelen ? Dat maakt me eigenlijk niet veel uit. Het enige voordeel is dat we eventuele verlengingen dan in eigen huis zouden kunnen spelen.”

Liever Sporting

Michel Preud’homme had vrijdagmiddag bij de loting een andere voorkeur. “Sporting Lissabon was mijn droomaffiche. Niet zozeer omwille van de kwaliteiten van die ploeg, maar wel door mijn verleden.” De Luikenaar speelde in de Portugese hoofdstad vijf seizoenen bij Benfica en was er ook één seizoen technisch directeur. “Een terugkeer naar Lissabon zei me wel iets, want ik zou er ook veel oude bekenden tegen het lijf gelopen hebben. Bovendien zouden we ook de steun van heel Benfica gekregen hebben.” (lacht)

Marouane Fellaini

Voor Preud’homme wordt het ook een terugzien met Marouane Fellaini, die hij destijds lanceerde bij Standard. “Hij heeft me al een sms’je gestuurd met ‘Bonne chance’ en een knipoog. Ik heb teruggestuurd ‘Haha, toi aussi’. Het wordt leuk om Marouane nog eens teruggezien.” Met Louis Van Gaal krijgt Preud’homme ook een absolute toptrainer tegenover zich. “Ik heb Louis nog zien spelen bij Antwerp, toen ik nog in de tribune zat als supporter. Ik kan me niet herinneren dat ik hem ooit al persoonlijk ontmoet heb, maar ik vind het wel een heel grote trainer. Hij blijft altijd zichzelf en dat vind ik net zo leuk.”

Blessure bij Mechele

Ondertussen maakt Club zich op voor de trip naar Charleroi, waar het zondag de derde speeldag afwerkt. “Vorig seizoen hadden wij tijdens onze competitiewedstrijden vaak het nadeel dat we een midweekmatch achter de rug hadden, maar nu hebben we een voordeel, want Charleroi speelde een dag later én heeft bovendien een vliegtuigreis moeten maken. Toch blijft dat een moeilijke verplaatsing. Bovendien zullen we het zonder Brandon Mechele moeten doen. Hij heeft last van de laterale band van de knie en blijft aan de kant. Ook Izquierdo is nog niet helemaal fit. Zijn wijsheidstanden werden bovendien getrokken. We hopen dat hij vanaf volgende week opnieuw beter kan meetrainen. Ook Sinan Bolat wordt dan weer op het trainingsveld verwacht.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier