Michel Preud’homme: “Ik heb positieve selectieproblemen”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op zijn wekelijkse persbabbel blikte Michel Preud’homme vrijdagmiddag terug op de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen AA Gent en vooruit op de competitiematch van komende zondag tegen datzelfde AA Gent.

Uiteraard ging de meeste aandacht op het persmoment van de Brugse coach uit naar de gewonnen wedstrijd van afgelopen woensdag. Voor het eerst in acht matchen slaagde Club erin om te winnen van het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck. “Maar het had ook vroeger gekund”, countert Preud’homme. “Ik herinner me bijvoorbeeld nog de competitiewedstrijd van vorig seizoen. Toen stonden we 2-1 voor, maar werd Oscar Duarte uitgesloten en liet Mathew Ryan de bal onder zich glippen bij de 2-2. We wisten woensdag dat iedereen top moest zijn en dat was ook het geval. Natuurlijk was dat een belangrijke zege, maar nu wacht ons met Standard opnieuw een grote ploeg in de finale. Ja, na de wedstrijd heerste er euforie, maar dat had niets te maken met het feit dat we wonnen van AA Gent. Ook toen we vorig seizoen in de beker met 3-2 wonnen van KV Mechelen na die late goal van Mechele was er euforie.”

Diaby op de flank

Abdoulay Diaby was afgelopen woensdag de matchwinnaar, nadat hij ook in de heenwedstrijd al gescoord had. Nadien gaf de Malinees nogmaals aan dat zijn voorkeur uitgaat naar de positie van diepste spits. “Dat weet ik”, aldus Preud’homme. “Maar het blijft voor mij ook een optie om hem op de flank te posteren. Daar heeft hij dit seizoen ook al goed gepresteerd. In het begin van het seizoen heeft hij daar vaak gespeeld wegens een gebrek aan andere flankspelers.”

Positieve problemen

Op het persmoment werd ook gevraagd of Preud’homme zondag opnieuw zal roteren voor de competitiewedstrijd tegen AA Gent. “Ik wissel toch elke week vier of vijf spelers ?”, reageerde Preud’homme lachend. “Je mag niet vergeten dat wij nog steeds de Belgische ploeg zijn met het meeste aantal wedstrijden. Daarom is het belangrijk dat we iedereen klaar houden. De spelers kennen dat verhaal en gaan daar ook in mee. Soms gebeurt het dat er dan eens iemand uit de wedstrijdselectie valt, maar dat is nooit omdat die speler slecht presteert op training. Ik heb positieve selectieproblemen.”

Opportuniteit

Tot slot ging het ook nog over Wesley Moraes Ferreira da Silva, die maandag als laatste wintertransfer voorgesteld werd. “Hij was een opportuniteit. Soms moet je ook eens een speler halen met het oog op de toekomst. Zelf heb ik hem deze week nog niet echt veel aan het werk gezien, maar Philippe Clement vertelde me wel dat hij het goed doet.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier