Michel Preud’homme: “Iedereen zal zondag top moeten zijn”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge neemt het zondagnamiddag in eigen huis op tegen Sporting Charleroi.

Opvallend weinig volk op het persmoment van Michel Preud’homme vrijdagnamiddag. Enkel journalisten van de twee grootste Vlaamse dagbladen én uiteraard Krant van West-Vlaanderen daagden op voor de vooruitblik op de clash tegen Sporting Charleroi. Michel Preud’homme zal zondag nog niet kunnen rekenen op de langdurig geblesseerden Anthony Limbombe en Ricardo van Rhijn en ook Benoît Poulain is nog buiten strijd. “Op de tweede echo werd een kleine scheur gezien”, aldus Preud’homme, die ook de geschorste Dion Cools moet missen.

Geen verwijt

“Charleroi is een héél moeilijke tegenstander”, vervolgt de Luikenaar. “Sinds de wedstrijd op KV Oostende hanteert die ploeg een andere manier van spelen, met vijf achterin en twee spitsen. Daardoor krijgt de tegenstander heel weinig ruimte en loert er altijd gevaar in de omschakeling. Het is niet toevallig dat de Carolo’s twee keer met 2-1 wonnen van KV Oostende en Zulte Waregem. Iedereen bij ons zal zondag top moeten zijn om te winnen. Ook onze vaste waarden, zoals Björn Engels, Laurens De Bock, Lior Refaelov en Abdoulay Diaby, zullen hun beste niveau moeten halen. We hebben in Gent gezien wat er kan gebeuren, als dat niet het geval is. Dit is geen verwijt naar die spelers toe, maar het is belangrijk dat ze nu die stap zetten.”

Niemand iets verwijten

Ook de recente aanwinst Dorin Rotariu kwam uiteraard ter sprake. Al zag het er lange tijd naar uit dat Tal Ben Haim de nieuwe Brugse flankaanvaller zou worden. “Niemand valt iets te verwijten in dat dossier. We hebben gedaan wat we konden. Met Rotariu haalden we nu ook een speler met kwaliteiten, maar hij heeft nog niet de ervaring om een ploeg te dragen. Vrijdag trainde hij een eerste keer mee en hij liet alvast een goede indruk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier