Michel Preud’homme hoopt tegen KAS Eupen op de kentering voor Club Brugge

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Zaterdag moet Club Brugge in eigen huis proberen zijn derde overwinning van het seizoen te behalen en zo de negatieve spiraal van de voorbije weken te doorbreken.

Op zijn wekelijkse persbabbel had Michel Preud’homme het vrijdagmiddag uiteraard vooral over de nederlaag in de Champions League tegen Leicester City en de negatieve periode waarin de Bruggelingen momenteel zitten. “Zoals altijd hebben we in de kleedkamer de waarheid verteld”, aldus de Brugse coach. “En die is niet altijd gelijk aan de waarheid van de media. Na Waasland-Beveren hebben we een groepsgesprek gehad, nu ben ik vooral zelf aan het woord geweest. We moeten de goede zaken pushen en daarop verderwerken en de slechte zaken proberen uit ons spel te krijgen. De algemene organisatie stond er woensdag en de spelers hebben goed gewerkt, maar je weet dat je tegen Leicester City geen tien kansen zal krijgen.”

Geen decompressie

Om uit deze negatieve spiraal te geraken ziet Michel Preud’homme slechts één oplossing. “Hard blijven werken, maar ik weet dat dit moeilijk is wanneer je als speler minder vertrouwen hebt en dat is ook logisch.” Van een decompressie na de landstitel wil de Luikenaar niet horen. “Want we zijn wél goed aan het seizoen begonnen, maar daarna zijn we weggezakt. Ook voor de spelers is dit een nieuwe situatie. Het is allemaal begonnen met die late tegengoal in Oostende en sinds de match op KV Kortrijk hebben we nooit meer ons normale niveau gehaald.”

Blessure Engels

Op de koop toe zag Club Brugge woensdagavond met Björn Engels nog een sterkhouder geblesseerd uitvallen. De verdediger moet geopereerd worden aan de schouder en komt voor Nieuwjaar zeker niet meer in actie. “Het lijkt wel een herhaling van vorig jaar. Toen stonden ook verschillende sterkhouders aan de kant door blessures. Jongens als Engels en Refaelov zijn spelers waarop je rekent om je topniveau te halen. Björn heeft opnieuw pech, maar we moeten hem blijven steunen.”

Keepersprobleem?

Wie ook steun kan gebruiken, is Ludovic Butelle. De Franse doelman geeft al enkele weken een onzekere indruk en ging zowel tegen Standard als tegen Leicester City in de fout. “Hij weet dat hij onze steun heeft. Daarvoor is er niet altijd een goed gesprek nodig, af een toe een schouderklopje kan ook deugd doen. Maar er mag ook niet enkel op hem gefocust worden. Er zijn nog verschillende spelers die hun vertrouwen wat kwijt zijn en daar moet aan gewerkt worden. Ik hoop dat we zaterdag met een goed gevoel én de drie punten de wedstrijd tegen KAS Eupen kunnen afsluiten. Veel mensen hebben die ploeg dit seizoen nog niet aan het werk gezien, maar ik weet dat het niet gemakkelijk zal worden.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier