Michel Preud’homme : “Groepswinst geeft vertrouwen voor match tegen Standard”

© BELGA
Redactie KW

Michel Preud’homme haalde opgelucht adem na de nipte 2-1 zege van Club Brugge in de Europa League tegen het Finse Helsinki.

Dankzij de late treffer van Lior Refaelov werd Blauw-Zwart immers groepswinnaar, waardoor het maandag reekshoofd is bij de loting voor de zestiende finales.


© BELGA

“Ik denk dat we vanavond goede en minder goede dingen van Club Brugge gezien hebben”, begon Preud’homme. “Ik had ervoor gekozen om een aantal spelers te laten rusten naar aanleiding van de wedstrijd die eraan komt in de competitie met Standard. Ik moest die keuze maken omdat wij competitief willen blijven op drie fronten. Wij kwamen op voorsprong en dan zag het er goed uit. Helsinki is echter een goede ploeg, het is niet voor niets dat het in eigen huis wint tegen Kopenhagen en Torino. Het knokte terug, ook omdat wij te veel ruimte lieten tussen onze linies. Na de inbreng van Vazquez en Refaelov klikte het weer en beiden maakten opnieuw het verschil. Dat is de kracht van onze kern.”

“Europa League was een doel geworden”

“Deze Europa League was een doel geworden en het is mooi dat we de groepsfase als winnaar afsluiten. Vazquez en Refaelov wisten trouwens dat ze moesten invallen wanneer ik hen nodig zou hebben. Ze deden wat van hen gevraagd werd en bezorgden het team een surplus. Wij boekten vooruitgang in deze Europese en zijn bovendien nog steeds in de running in de beker, de competitie en Europa. Deze eindwinst geeft alvast zeer veel vertrouwen voor de competitietopper van zondag op het veld van Standard”, klonk het.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier