Michel Preud’homme gelooft in een stunt voor Club Brugge

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op de persbabbel daags voor de wedstrijd toonde de Brugse coach zich bijzonder strijdvaardig. “In Engeland gebeurt het vaak dat de kleintjes winnen van de groten.”

Michel Preud’homme staat erom bekend zijn tegenstanders tot op het bot te analyseren en dat was met Manchester United niet anders. “Als coach zoek je altijd naar punten waarop je de tegenstander pijn kan doen. Maar bij Manchester United is het moeilijk om je op één bepaald punt vast te pinnen. Het klopt misschien dat ze soms wat traag zijn in de opbouw, maar dat maakt hen in bepaalde situaties ook net gevaarlijk.” Toch gelooft Preud’homme in de kansen van zijn ploeg. “Iedereen heeft een kans, al is die van Manchester United natuurlijk wel groter dan die van ons. Toch liggen er mogelijkheden. In Engeland gebeurt het vaak dat de kleintjes winnen van de groten. We moeten onze kans grijpen, maar vooral ook ons eigen spel spelen. We moeten niet plots anders spelen omdat het in Manchester is.”

Liever de Champions League

Met het bereiken van deze laatste voorronde van de Champions League werd het eerste doel al bereikt. Club is namelijk al zeker van Europees voetbal tot Nieuwjaar. “Daarom zat er op die wedstrijd tegen Panathinaikos ook meer druk. We zijn nu al zeker van de poules van de Europa League, maar wij verkiezen de Champions League. In de sport moet je altijd het hoogste proberen te bereiken. Als je het potentieel bekijkt, zowel qua spelers als financieel, is Manchester United wel de grote favoriet.” Tot slot liet Preud’homme ook nog verstaan dat Sébastien Bruzzese dinsdagavond onder de lat staat. “Als er niets gebeurt op training.” Ook Oscar Duarte wordt opnieuw in de ploeg verwacht.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier