Michel Preud’homme: “Extra rust niet onbelangrijk in titelstrijd”

© BELGA
Redactie KW

Trainer Michel Preud’homme liet voor de slotmatch in Europa onder meer Simons, Vossen, Limbombe, Vanaken, Vormer en Poulain op de bank.

Na een goede zeven minuten van blauw-zwart kwam Kopenhagen op voorsprong nadat Mechele zijn eigen doelman verschalkte. In de 15e knikte Jorgensen, andermaal na een corner, de 0-2 binnen.

“Het was de bedoeling om enkele jongens te testen of ze klaar waren voor het niveau dat we eisen bij Club Brugge. Sommigen hebben laten zien dat ze dat niveau aan kunnen, anderen dan weer niet”, stelde trainer Michel Preud’homme. “Wij maken nu een balans op met wat er nu mogelijk is en wat weer niet. Enkel maar met de bedoeling om Club Brugge sterker te maken. Je kan zeggen dat ons team vandaag niet op voldoende sterkte stond, maar met onze zogenaamde A-ploeg hebben we in Kopenhagen ook verloren met 4-0. Het is vandaag duidelijk geworden dat we op bepaalde zaken te kort komen.”

Wij hebben nu nog één doel en dat is de titel pakken

Na zes matchen pakt Club Brugge nul op achttien in de Champions League. “Ik had natuurlijk liever een beter resultaat neergezet, maar het is nu niet anders. Wij hebben alles gewonnen wat mogelijk was in drie jaar tijd. Dat is toch ook niet niks? Je mag niet teveel beginnen eisen. Wij hebben nu nog één doel en dat is de titel pakken. We krijgen na de uitschakeling in de Champions League en de bekercompetitie wat meer rust. Niet onbelangrijk in een titelstrijd. Zondag trekken we naar Anderlecht. Het is al enkele jaren geleden dat we ginds nog eens wonnen. Of er dan druk is? Natuurlijk. Hier in Club Brugge is er altijd druk.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier