Michel Preud’homme : “Drang om het seizoen in schoonheid af te sluiten, is nog intact”

© BELGA
Redactie KW

Preud’homme heeft voor de wedstrijd van donderdag op de negende en tevens voorlaatste speeldag van Play-off I op het veld van Sporting Charleroi nog heel wat blessurezorgen:

Thomas Meunier (verrekking), Oscar Duarte (achillespees), Claudemir (verrekking aan de kuit) en Obbi Oulare (hamstrings) zijn immers ook buiten strijd. De voor de tweede keer vader geworden Lior Refaelov kon woensdag niet meetrainen wegens ziekte en is twijfelachtig voor de trip naar Henegouwen.

Zondag kregen de West-Vlamingen in eigen huis een opdoffer vanjewelste te verwerken. De 2-3 nederlaag tegen leider AA Gent sloeg Club immers definitief uit titelkoers. Met vijf punten achterstand op Gent en met nog twee speeldagen voor de boeg, heeft Blauw-zwart enkel nog een waterkans op de landstitel. Ook MPH beseft dat. “De kans dat we het alsnog halen, is heel klein. We zijn realistisch, maar mathematisch kan Club nog een rol spelen. De drang om het seizoen in schoonheid af te sluiten, is alleszins nog intact”, vertelde Preud’homme tijdens de persbabbel. Als de Buffalo’s donderdag winnen van Standard, is de eerste landstitel voor de Oost-Vlamingen wel al een feit. “Gent leeft in volle euforie en zal normaliter Standard opzij zetten. Door de afwezigheid van de geschorste Ezekiel missen de Rouches bovendien een belangrijke schakel. Ik verwacht ook dat Anderlecht in Kortrijk wint. Hoe dan ook, wie kampioen wordt, verdient het. Ik heb dat een jaar geleden ook gezegd toen de Brusselaars de landstitel wonnen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier