Michel Preud’homme: “De balans van de heenronde is positief”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge ontvangt zaterdagavond Waasland-Beveren. Michel Preud’homme blikte vrijdagnamiddag op de traditionele persbabbel vooruit op deze eerste wedstrijd van de terugronde.

Michel Preud’homme zag de voorbije week zijn internationals druppelgewijs terug in het Jan Breydelstadion neerstrijken. “Mathew Ryan, Felipe Gedoz en Francisco Silva keerden later terug dan de andere internationals”, vertelt de Brugse coach. “Natuurlijk zijn de spelers wat vermoeid na die verre reizen. Gedoz zat donderdag bijvoorbeeld helemaal kapot, maar vrijdag heeft hij toch de hele training meegemaakt. Ik vond die interlandbreak in elk geval niet vervelend. We hebben een drukke periode achter de rug en het was goed dat we de voorbije twee weken opnieuw wat aan de basis konden werken.”

Vorig jaar verloren

Preud’homme beseft dat Club zaterdagavond als torenhoog favoriet begint aan de match tegen Waasland-Beveren. “Maar iedereen herinnert zich nog de wedstrijd van vorig jaar (toen Club op tweede kerstdag met 1-2 verloor van de Waaslanders, red.). Hopelijk zijn mijn spelers dat ook niet vergeten.” Club kan nog geen beroep doen op de geblesseerden Boli Bolingoli en Björn Engels. “Björn stond vrijdag voor het eerst terug op het veld met de physical coaches en de kinesisten. Ik denk dat hij ten vroegste binnen twee weken bij de groep zal kunnen aansluiten.” Brandon Mechele, die wat last had van de lies, behoort dan weer wel tot de A-kern.

Ambitieus

Club begint aan de terugronde van de reguliere competitie op de tweede plaats met twee punten achterstand op leider Anderlecht. “Het is ons doel om die reguliere competitie af te sluiten op de eerste plaats en als dat niet lukt toch zo dicht mogelijk bij die eerste plaats. Ik denk dat de balans van de heenronde positief is. In de competitie hebben we misschien iets te veel gelijk gespeeld, maar daar zijn verzachtende omstandigheden voor. Vaak gebeurde dat na een Europese wedstrijd. Europees zitten we wel perfect op schema. Wij geven altijd alles en natuurlijk zijn we ambitieus. Maar je kan dat ofwel roepen, ofwel proberen waar te maken.”

Transferperiode

“Volgende week spelen we tegen Torino en Anderlecht, maar in de eerste plaats kijken we nu naar die match tegen Waasland-Beveren. Nadien hebben we vijf dagen om ons te focussen op de match tegen Torino. Dat is dus een min of meer normaal regime, maar voor de match tegen Anderlecht hebben we dan maar twee dagen om ons voor te bereiden. Daar zal zich het grootste probleem situeren”, aldus Preud’homme, die ook nog even vooruitblikte op de komende transferperiode. “Wij hebben eind augustus de juiste inspanningen gedaan. Zonder een lawine aan blessures zullen wij niets halen.”

De selectie: Mathew Ryan, Sokratis Dioudis, Davy De fauw, Thomas Meunier, Oscar Duarte, Brandon Mechele, Laurens De Bock, Timmy Simons, Francisco Silva, Fernando Menegazzo, Ruud Vormer, Victor Vazquez, Felipe Gedoz, Lior Refaelov, Waldemar Sobota, José Izquierdo, Nikola Storm, Tom De Sutter, Nicolas Castillo en Obbi Oulare.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier