Michel Preud'homme: "Club heeft niets te verliezen tegen Leicester"

13/09/16 om 17:02 - Bijgewerkt om 17:02

Woensdag begint Club Brugge voor het eerst sinds 2005 aan de Champions League. "Op papier is Leicester sterker dan ons. Wij hebben woensdag alvast niets te verliezen", vertelde MPH op de traditionele persconferentie daags voor de wedstrijd.

Michel Preud'homme: "Club heeft niets te verliezen tegen Leicester"

© BELGA

"Natuurlijk spelen we altijd om te winnen en misschien staat het geluk nu wel eens aan onze kant. Net zoals vorig seizoen. Het is ook te zien hoe de match verloopt. Een 1-1 kan soms ook een goed resultaat zijn. Leicester heeft een sterk collectief. Zelfs de doelman is goed en de jongens die op de bank zitten, hebben de nodige kwaliteiten. Een hecht blok, waar we een zware kluif zullen aan hebben. Wesley en Refaelov zijn niet inzetbaar door blessures. Met Izquierdo gaat het stilaan de goede kant op", aldus Preud'homme.

"De beste ploeg van Engeland"

"Leicester heeft vorig jaar in de Engelse competitie bewezen dat je met de juiste mentaliteit veel kan bereiken. Iedereen kent hun speelstijl, maar toch had iedereen er problemen mee. Ze spelen aanvallend, maar kunnen ook een defensief blok zetten wanneer nodig. Die omschakeling is een sterk wapen bij Leicester City. Sommigen zeggen dat ze geen groot team zijn. Ik beweer het tegendeel. Ze zijn immers de beste ploeg van Engeland, want ze zijn kampioen en daarom dus beter dan al die ronkende namen."

Een wedstrijd tegen de Engelse kampioen in de Champions League wordt voor Club heel wat anders dan de confrontaties in de Jupiler Pro League. "Het klopt dat we altijd offensief denken, maar dat komt omdat onze tegenstander het balbezit meestal aan ons laat. Het komt erop neer de juiste balans te vinden in een wedstrijd. Zowel aanvallend als op defensief vlak. Wij mogen Leicester zeker geen kansen geven. Het is waar dat we tegen Waasland-Beveren niet goed speelden. Samen met de spelers doe ik er alles aan om opnieuw in de flow van vorig seizoen te komen. Toen zijn we als ploeg heel diep gegaan. Nu slaat het wat tegen, al vond ik ons tegen KV Mechelen en Oostende niet zo slecht. Wij doen er alles aan om er opnieuw te staan. We zijn op zoek naar onszelf, en ja dat kost wat tijd. Misschien is er wat decompressie na de titel van vorig seizoen. Misschien maakt onze komende tegenstander hetzelfde mee want zij verloren hun laatste match ook (4-1 op Liverpool, red)."

"Jammer genoeg niet in uitverkocht stadion"

Timmy Simons kent het belang van de openingswedstrijd. "Het is misschien een cliché om te zeggen dat een goede start heel belangrijk is, maar toch is ook zo. Leicester is een veelzijdige ploeg. Het speelt in een hoog tempo en is goed georganiseerd. Het zal erop neer komen elke kans die we krijgen maximaal te benutten. Het is jammer dat het stadion niet uitverkocht zal zijn, maar we gaan sowieso de steun krijgen van onze fans."

Michel Preud'homme: "Club heeft niets te verliezen tegen Leicester"

© BELGA

Simons gaf aan onder de indruk te zijn geweest van de kampioenstitel van Leicester. "Het is fantastisch, als Leicester City zijnde, de titel te pakken in een competitie met Manchester United, Manchester City, Liverpool enzovoort. Wij weten in België zelf maar al te goed hoe moeilijk het is om kampioen te worden."

Laatste CL-campagne

Voor de Brugse kapitein zelf is de kans groot dat het zijn laatste Champions League-campagne is. "Dat is inderdaad meer dan reeël. Ik ben 39 jaar ondertussen. Mijn vorige Champions League-campagne dateert van bij PSV en dat is al lang geleden. Of we kunnen doorstoten in deze poule? Ik verwacht een spannende poule, maar om door te gaan moet alles echt meezitten. En we moeten na een slechte competitiestart zelf voor een ommekeer zorgen, het liefst morgen al. Wij hebben het er in de kleedkamer al uitvoerig over gehad. Het geluk staat niet aan onze zijde, maar dat kan snel keren. Wat vorig jaar wel lukte, lukt nu niet. Of toch nog niet, maar daar komen we wel uit."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!