Michel Preud’homme: “Club Brugge wil geen figurant zijn in Europa League”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge begint morgen donderdag aan de poulefase van de Europa League. De eerste tegenstander die blauwzwart daarin treft, is het Italiaanse FC Torino. Trainer Michel Preud’homme blikte woensdag tijdens een persconferentie vooruit naar de match in Jan Breydel.

Michel Preud’homme wil met Club geen mal figuur slaan in Europa. (Foto Belga)
© BELGA

“Wij hebben onze komende tegenstander goed bestudeerd. We deden dat met het bekijken van videobeelden en stuurden, sinds we wisten dat wij hen gingen treffen in de Europa League, telkens een scout naar hun wedstrijden toe”, verduidelijkte Preud’homme.

De coach van Club Brugge stak heel wat op van de analyses. “Torino kan zeer goed verdedigen maar kan ook aanvallend heel gevaarlijk uit de hoek komen. Ze infiltreren graag in de zestien meter van de tegenstander. Niet enkel met hun aanvallers, maar ook de middenvelders en zelfs de backs komen opzetten. Daarop anticiperen is niet makkelijk, want ze buiten hun spelstijl perfect uit.”

“Wij de favoriet? Zeker niet, dat is Torino”

Bij Torino staat (waarschijnlijk) Rode Duivel Jean-François Gillet in doel. Hij noemde Club Brugge de grote favoriet. “Dat klopt volgens mij niet”, reageert Preud’homme. “In Italië hebben de teams zoveel meer mogelijkheden dan bij ons in België. Niet enkel op financieel vlak, maar ook qua ervaring en dergelijke meer. Ik speel de bal dus terug en bestempel Torino als dé favoriet. Wij gaan alvast proberen om het beste uit deze poulewedstrijden te halen. We willen met Club Brugge geen figurant zijn in de Europa League. Wij gaan deze sportieve uitdaging graag aan.”

Club mist De Sutter, Refaelov en Castillo

Club kan voor het treffen geen beroep doen op zijn drie aanvallers Tom De Sutter, Lior Refaelov en Nicolas Castillo. “Het verhaal van de inactiviteit van Tom De Sutter is er één dat al dateert van enkele maanden geleden”, stelde Preud’homme. “We gunnen hem alle tijd om op zijn ritme terug te komen. Een eerste fase was om weer te hervatten met de groep. Komende maandag hoop ik hem te laten spelen bij de tweede ploeg.”

“Wat betreft Nicolas Castillo, hij zal morgen hervatten bij de groep spelers die niet geselecteerd werd voor de match met Torino en komt bij de kern vanaf vrijdag. Zijn verhaal is ook totaal anders dan dat van Tom. Hij was niet zo lang inactief, zodat zijn terugkomst wellicht veel sneller zal verlopen. Of hij de achttien van zondag (tegen Kortrijk, red) al haalt, kan ik nu nog niet meedelen”, vervolgde MPH. “Lior Refaelov hopen wij eveneens vrijdag te laten hervatten met de groep.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier