Michel Preud’homme: “Blijkbaar heerst er nervositeit in Gent”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op zijn gebruikelijke persbabbel blikte Michel Preud’homme vrijdagmiddag vooruit op de topper tegen AA Gent én het einde van de transferperiode.

Bij Club Brugge was men in deze wintermercato al behoorlijk actief. Met Ethan Horvath, Lex Immers, Helibelton Palacios en Carlos Strandberg trok het al vier nieuwkomers aan, al werd die laatste wel meteen uitgeleend aan Westerlo. Nu wil Michel Preud’homme er nog graag een flankaanvaller bij. Daarbij valt de naam van Tal Ben Haim, maar zijn club Maccabi Tel Aviv ligt dwars. “We willen hem graag aantrekken”, aldus de Brugse coach. “Daarnaast zijn er ook nog één of twee andere opties van hetzelfde niveau, maar daarom niet hetzelfde type. Als we hem kunnen halen zonder domme dingen te doen, dan zullen we dat ook doen. Maar ik ben ook technisch directeur geweest (bij Standard, red.) en ben van het principe dat je nooit boven de prijs moet betalen. Wij zullen dus niet twee miljoen te veel betalen voor een bepaalde speler.” Wat de uitgaande kant betreft, is Preud’homme heel duidelijk. “Er gaat niemand meer weg. Wie moest of wou vertrekken om meer speelminuten te verzamelen, is ook vertrokken. Voor Tomás Pina was er nog een mogelijkheid in Spanje, maar hij is nu geblesseerd waardoor het waarschijnlijk niet zal doorgaan.”

Extra assistent nodig

Met de altijd geladen Slag om Vlaanderen staat zondag de tweede topper in één week tijd op het programma. Bovendien wordt de wedstrijd nog wat extra gekruid door het feit dat Hein Vanhaezebrouck deze week voor de Geschillencommissie een voorbeeld van Michel Preud’homme gebruikte om een schorsing te ontlopen, al ging het bondsparket wel nog in beroep. “Ik concentreer me op mijn werk”, reageert Preud’homme daarop. “Ik weet dat ik vorig jaar in de play-offs mijn twee speeldagen schorsing uitgezeten heb, maar blijkbaar heerst er wat nervositeit in Gent. Ik heb mij deze week vooral geconcentreerd op het analyseren van de vele nieuwe spelers bij AA Gent. Ik had bijna een extra assistent nodig. (lacht) Iedereen verdedigt zich op de manier waarop hij dat wil, ik focus me op mijn eigen werk en mijn eigen ploeg.”

Topfavoriet

De Brugse coach wil ook nog niet te ver vooruitkijken. “Het eerste doel is om mathematische zekerheid te hebben over play-off 1. Of AA Gent nog een titelkandidaat is? Dat is moeilijk te zeggen. De balans kan pas na de reguliere competitie opgemaakt worden. Een achterstand op één ploeg valt nog op te halen, maar als dat op meerdere ploegen is, wordt het moeilijk. Maar dat maakt onze rekening niet. Wij willen een zo groot mogelijke voorsprong hebben.” Blauw-zwart wordt overal in elk geval als de grote titelfavoriet naar voren geschoven. “Maar dan kan vlug veranderen”, waarschuwt Preud’homme. “Na onze eerste wedstrijd in Mechelen las ik overal ‘Wie zal dit Club nog afstoppen?’, maar daarna kenden we problemen. Ook in onze laatste twee thuismatchen tegen Moeskroen en Waasland-Beveren hadden we het heel moeilijk. Voetjes op de grond dus!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier