Michel Preud’homme: “Aan elke reeks komt ooit een einde”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge gaat zondagnamiddag op bezoek bij aartsrivaal Anderlecht.

Het was lang geleden dat een persconferentie van Michel Preud’homme nog eens zo lang geduurd had, maar er moest de Luikenaar iets van het hart. De manier waarop bepaalde media deze week berichtten over de nul op achttien van blauw-zwart in de Champions League ligt hem duidelijk zwaar op de maag. “De objectiviteit is ver te zoeken”, aldus Preud’homme. “Ik las deze week heel wat venijn in de artikels. Je weet dat ik altijd werk met statistieken”, waarna de Brugse coach een papiertje bovenhaalde.

Gefaald

“We hebben voor het eerst in elf jaar de titel gepakt, voor het eerst in zeven jaar de Beker van België gewonnen, voor het eerst in tien jaar de Supercup gewonnen, voor het eerst in tien jaar Champions League gespeeld en voor het eerst in elf jaar twee opeenvolgende bekerfinales gespeeld. En dat allemaal in drie jaar tijd! Wat hebben jullie dan de zeven jaar daarvoor geschreven?” Toch stak Preud’homme zich ook niet weg. “Natuurlijk hebben we gefaald in de Champions League. Na elke wedstrijd was ik de eerste om toe te geven dat we tekortkwamen, maar ik heb ook telkens geprobeerd om het uit te leggen.”

Teodorczyk afstoppen

Zondag gaat Club Brugge op bezoek bij aartsrivaal Anderlecht. De laatste Brugse competitiezege in het Constant Vanden Stockstadion dateert al van 1998. “Maar aan elke reeks komt ooit een einde en hopelijk gebeurt dat zo vlug mogelijk, maar het bewijst ook de kracht van Anderlecht”, aldus Preud’homme, die niet wil weten van een favorietenrol voor Club Brugge. “Anderlecht speelt thuis en wij weten als geen ander welk voordeel dat is. Of we een plan hebben om Teodorczyk af te stoppen? Hij scoort bijna elke week. We zullen hem collectief moeten afstoppen. Dit is de enige competitie die ons nog rest en we zullen vechten voor elk half punt.”

Izquierdo fit

José Izquierdo, die woensdag nog licht geblesseerd aan de kant gehouden werd, kon vrijdag gewoon meetrainen en wordt zondag in de basis verwacht. Of ook Björn Engels voor het eerst sinds de thuiswedstrijd tegen Leicester City opnieuw in de wedstrijdselectie verwacht mag worden, wou Preud’homme nog niet prijsgeven. “Björn traint ondertussen een week opnieuw mee, maar hij is lang out geweest en het is gemakkelijker om een aanvaller in de ploeg te droppen dan een verdediger.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier