Met Vossen haalt Club Brugge betrouwbare kwaliteit in huis

Jelle Vossen. © BELGAIMAGE
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op de laatste dag van de transferperiode trok Club Brugge nog drie nieuwe spelers aan: Leandro Pereira, Mikel Agu en verrassend Jelle Vossen.

In de nacht van maandag op dinsdag dropte Club Brugge een bommetje. Op zijn website stelde blauw-zwart niet alleen Leandro Pereira en Mikel Agu, namen die al langer de ronde deden, maar ook Jelle Vossen voor als nieuwste aanwinsten. Vreemd, aangezien de Limburger twee maanden geleden nog door Racing Genk verkocht werd aan de Engelse tweedeklasser Burnley. Vossen werd vorig seizoen door Genk al uitgeleend aan Middlesbrough en de spits liet na die campagne weten opnieuw naar de Championship te willen. Genk deed water bij de wijn en liet zijn jeugdproduct voor zo’n 3 miljoen euro definitief verhuizen naar het noorden van Engeland. Dat Vossen nu twee maanden later voor Club Brugge kiest, wordt door heel wat Genkse fans als verraad beschouwd. Club hoeft zich daar echter niets van aan te trekken. Met Jelle Vossen haalt het betrouwbare kwaliteit in huis. In zijn tweede periode bij Racing Genk – na zijn uitleenbeurt aan Cerlce – scoorde Vossen 94 keer in 186 wedstrijden, één doelpunt om de twee wedstrijden dus.

Dat Jelle Vossen nu eindelijk een Clubspeler is, mag eigenlijk geen verrassing zijn. Vossen liet eerder al weten dat hij als kind supporter was van blauw-zwart en de voorbije transferperiodes werd zijn naam altijd wel eens gekoppeld aan Club, maar nooit kwam het tot een transfers. Tot nu dus. Het tijdstip, twee maanden na zijn transfer naar Burnley, is wel opmerkelijk. Dankzij de komst van Vossen en Pereira beschikt Michel Preud’homme met ook nog Diaby en Oulare nu over vier centrumspitsen. En zelfs Dierckx kan ook op die positie uit de voeten, al lijkt zijn toekomst eerder op de flank te liggen. Club verloor vorig seizoen de titel door blessures en vermoeidheid in play-off 1 en wil een gelijkaardig scenario nu absoluut vermijden door de kern nog ruimer en sterker te maken. Het wordt de taak van Preud’homme om al zijn spelers tevreden te houden. De Luikenaar bewees in het verleden al dat hij daartoe in staat is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier