Manchester United – Club Brugge is best bekeken Champions League-match ooit op 2BE

© BELGA
Redactie KW

De wedstrijd tussen het Engelse Manchester United en Club Brugge in de laatste voorronde van de Champions League heeft dinsdagavond 881.286 televisiekijkers naar 2BE gelokt, goed voor een marktaandeel van 43 pct. .

Op een bepaald moment keken er 968.976 mensen naar de voetbalwedstrijd. Deze wedstrijd is een record voor de Champions League-uitzendingen op deze zender, aldus Medialaan, het moederbedrijf van 2BE, woensdag

De vorige best bekeken Champions League-wedstrijd op 2BE was de finale in 2014 tussen Real Madrid en Atlético Madrid, waar de Belg Thibaut Courtois toen in het doel stond. “Toen lag het kijkcijfergemiddelde iets lager, maar bereikte de kijkcijferpiek het miljoen”, zegt Peter Denruyter, Head of Sports bij 2BE. De wedstrijd tussen Anderlecht en Galatasaray tijdens de vorige campagne staat met een gemiddelde van 746.989 op de derde plaats.

2BE zendt dit jaar opnieuw beide wedstrijddagen (dinsdag en woensdag) uit. De voorbije drie jaar had 2BE slechts de rechten voor de een van de twee uitzenddagen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier