Louis van Gaal droomt al van de titel in de Champions League

Redactie KW

“”Ik geloof er in dat we met deze mix de Champions League kunnen winnen”, aldus Van Gaal. “Maar dan moeten we wel eerst voorbij Club Brugge. Wij zullen die match zeker niet gemakkelijk opnemen. We hebben dezelfde voorbereiding als vorige week genoten. En ik ben er zeker van dat Club Brugge net diezelfde ingesteldheid zal hebben”.

“Het doelpunt van Marouane Fellaini was voor ons heel belangrijk. Nu kunnen we deze partij aanvatten met een pak zelfvertrouwen. Maar eigenlijk hadden we de heenmatch veel vlugger moeten beslissen. Daar hadden we voldoende kansen voor.”

Clean sheets

“Fellaini is een speler die op veel posities kan ingezet worden. Ik kan hem posteren op de negen of de tien, maar ook op de zes en de acht. Ik verkies echter de eerste twee posities. We waren vroeger op ons best wanneer de tegenstander de bal had. Nu hebben we al enkele clean sheets en is er beterschap merkbaar wanneer we zelf in balbezit zijn. In de eigen competitie hebben we wat pech gehad, maar wij zijn niet de enigen.”

Mix van jeugd en ervaring

“Onderschatten doe ik Club Brugge niet. Het is bekwaam om te stunten. Zeker met de steun van hun supporters. Ik denk dat de Belgische en Nederlandse teams moeten blijven doen waar ze goed in zijn en dat is de opleiding van jeugdspelers. Dat is de enige manier om op te boksen tegen de kapitaalkrachtige clubs als Manchester United, Manchester City, Barcelona of Real Madrid. Daar kan Ajax of Club Brugge niet meer tegenop. Dat is niet gemakkelijk, maar het is de enige mogelijkheid. Met Manchester United hebben we een mix van jeugd en ervaren spelers. Kijk maar naar spelers als Luke Shaw, Adnan Januzaj, Memphis Depay en Jesse Lingard om er nog maar vier op te noemen. Dat zijn jonge kerels die groeien en blijven groeien.”

Manchester United hield dinsdag ook een training op de Brugse grasmat, check de fotospecial hierboven.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier