Leider Club Brugge opent 2017 met duidelijke winst bij Standard

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op bezoek bij Standard won Club Brugge zondagnamiddag met overtuigende 0-3-cijfers.

Op de eerste speeldag na de winterstop ging leider Club Brugge op bezoek bij Standard, dat de punten nog broodnodig heeft in de strijd om play-off 1. Beide ploegen begonnen met een driemansdefensie. Bij Club stond geen enkele nieuwkomer in de basis. Cools verving op rechts de geblesseerde van Rhijn. Engels, Poulain en Denswil vormden achterin het slot op de deur. Bij de thuisploeg stond met Mladenovic wel één wintertransfer in de basis. Op het middenveld moesten Cissé en Enoh het vertrek van Trebel opvangen, terwijl de Rouches voorin met Edmilson, Belfodil en Orlando Sa enkele goudhaantjes lopen heeft.

Flater van Hubert

Standard leek het vurigst aan de match te beginnen, maar de bezoekers namen het commando al vlug over. Grote kansen leverde dat echter niet op, tot halfweg de eerste helft het openingsdoelpunt plots uit de lucht kwam vallen. Vossen kopte flauw richting de verste hoek en zag de bal tot zijn eigen verbazing via de paal binnen gaan. Doelman Hubert verkeek er zich volledig op. Standard reageerde meteen via Mladenovic, maar Butelle haalde het schot van de Serviër uit de korte hoek. Ook daarna bleven de Luikenaars wel op zoek gaan naar de gelijkmaker, al slaagden ze er nooit nog echt in om Butelle in verlegenheid te brengen.

De eerste van Wesley

Standard kwam agressiever uit de kleedkamer en schreeuwde al na vier minuten om een strafschop voor onopzettelijk handsspel van Simons, maar scheidsrechter Gumienny floot terecht niet. Rond het uur verloren de Bruggelingen dan in vijf minuten tijd twee spelers met een blessure. Eerst moest Vossen naar de kant en vervolgens ook Poulain, waardoor Palacios zijn competitiedebuut mocht maken. Ondanks het betere spel van Standard werd het halfweg de tweede helft toch 0-2, toen Vormer een vrije trap in de winkelhaak krulde. Vier minuten later was de wedstrijd helemaal beslist. Butelle lanceerde Wesley en die dribbelde doelman Hubert om vervolgens zijn eerste doelpunt van het seizoen te scoren.

Ook Immers debuteert

De Rouches reageerden deze keer met een schot van Mbenza op de lat, maar zagen twintig minuten voor affluiten de tribunes toch al leegstromen. Izquierdo kreeg nog een mooie kans op een vierde Brugse treffer, maar de Colombiaanse uitblinker zag zijn krul naast gaan. In het slot mocht ook die andere nieuwkomer Immers nog debuteren. De regerende landskampioen blijft dankzij deze 0-3-winst alleen aan de leiding. Het telt nu drie punten meer dan Zulte Waregem en vijf meer dan Anderlecht, dat straks nog Sint-Truiden ontvangt. Voor Standard lijkt play-off 1 nu wel héél ver weg. Met nog acht matchen te gaan, bedraagt de kloof met de top zes vijf punten.

Doelpunten: 22′ Vossen (0-1), 66′ Vormer (0-2), 70′ Wesley (0-3).

Standard: Hubert, Goreux, Scholz, Laifis, Kosanovic (63′ Mbenza), Mladenovic, Cissé (80′ Marin), Enoh, Edmilson, Belfodil, Sa.

Club Brugge: Butelle, Denswil, Engels, Poulain (62′ Palacios), Cools, Simons, Vormer, Vanaken, Izquierdo (83′ Immers), Vossen (57′ Wesley), Refaelov.

Gele kaarten: 33′ Denswil, 71′ Goreux.

Scheidsrechter: Serge Gumienny.