Leicester City straft defensieve blunders van Club Brugge genadeloos af

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge verloor woensdagavond met 0-3 van de Engelse landskampioen. Voor blauw-zwart was het de zwaarste thuisnederlaag ooit in de Champions League.

Na elf lange jaren wachten streek het Champions Leaguecircus nog eens neer in het Jan Breydelstadion. De Engelse kampioen Leicester City was de tegenstander. Michel Preud’homme had één grote verrassing in petto. Tomás Pina, die nog geen seconde gespeeld had in een officiële wedstrijd, maakte zijn debuut op het middenveld. Voorin koos de Brugse coach voor de snelheid van José Izquierdo en Abdoulay Diaby als wapen om de statige Engelse defensie te verschalken. Bij de bezoekers stelde coach Claudio Ranieri zijn sterkst mogelijke elftal op, met vedetten Jamie Vardy en Riyah Mahrez als meest in de gaten te houden spelers.

Vroeg op achterstand

Al na drie minuten kreeg Izquierdo een reuzenkans. De Colombiaan werd knap diep gestuurd door Vanaken, maar oog in oog met Schmeichel trapte hij de bal naast. Club was nog niet bekomen van die misser of het stond al op achterstand. Een verre inworp werd totaal verkeerd ingeschat door Vanaken en Butelle en Albrighton had de allereerste Champions Leaguegoal van Leicester City maar binnen te duwen. Op het half uur werd het nog erger. Na een slechte terugspeelbal van Denswil moest Simons aan de rand van het strafschopgebied aan de noodrem trekken. Mahrez trapte de daaropvolgende vrije trap enig mooi binnen. Club had in die eerste helft geen antwoord meer in huis en mocht blij zijn dat Drinkwater en Vardy het mes niet nog dieper in de wonde duwden.

Leicester City straft defensieve blunders van Club Brugge genadeloos af
© BELGA

Penaltygoal Mahrez

Club zag na de rust al vlug Engels uitvallen met een schouderblessure, waardoor Poulain in de strijd gegooid moest worden. Wie op beterschap gehoopt had voor de thuisploeg, kwam bedrogen uit. Ook in de tweede helft ging het geblunder gewoon verder. Op het uur profiteerde Vardy van een verschrikkelijke pass van Denswil en de Engelse international werd onderuitgehaald door Butelle: penalty. Mahrez trapte vanop elf meter simpel rechtdoor zijn tweede van de avond tegen de touwen. Meteen na die derde tegentreffer kenden de Bruggelingen even een opflakkering. Izquierdo kapte zich knap vrij in het strafschopgebied, maar zijn schot strandde vervolgens op de verste paal.

Zwaarste thuisnederlaag

Dichter kwam Club niet meer bij de eerredder. Het waren zelfs de bezoekers die in het slotkwartier nog het dichtst bij een vierde treffer kwamen. Club Brugge opent zo deze Europese campagne met de zwaarste thuisnederlaag die het ooit geleden heeft in de Champions League. Het andere duel in deze groep, dat tussen FC Porto en FC Kopenhagen, eindigde op een 1-1-gelijkspel. Club staat zo na de eerste speeldag al meteen alleen laatste. Binnen twee weken gaat het op bezoek in de Deense hoofdstad. Een nederlaag moet dan al ten allen tijde vermeden worden, want nadien volgt een dubbele confrontatie met de Portugese topclub.

(KPL)

Leicester City straft defensieve blunders van Club Brugge genadeloos af
© BELGA

Doelpunten: 5′ Albrighton (0-1), 29′ Mahrez (0-2), 61′ Mahrez (penalty, 0-3).

Club Brugge: Ludovic Butelle – Ricardo van Rhijn, Björn Engels (53′ Benoît Poulain), Timmy Simons, Stefano Denswil, Laurens De Bock -Tomás Pina, Ruud Vormer – Hans Vanaken, Abdoulay Diaby (63′ Jelle Vossen), José Izquierdo (77′ Felipe Gedoz).

Leicester City: Kasper Schmeichel – Luis Hernandez, Wes Morgan, Robert Huth, Christian Fuchs – Marc Albrighton, Danny Drinkwater, Daniel Amartey, Riyad Mahrez (80′ Damaray Gray) – Islam Slimani (63′ Leonardo Ulloa), Jamie Vardy (69′ Ahmed Musa).

Gele kaarten: 28′ Simons, 35′ Engels, 49′ Slimani, 61′ Butelle, 90′ Ulloa, 93′ Vormer.

Scheidsrechter: Tasos Sidiropoulos (Gr.).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier