KV Mechelen en Club Brugge komen niet tot scoren

© BELGA
Redactie KW

De heenwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België eindigde op 0-0.


© BELGA

Voor de verplaatsing naar KV Mechelen, waar Club Brugge eerder dit seizoen zijn enige nederlaag tot nu toe had geleden, koos Michel Preud’homme voor zijn sterkste opstelling. In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zondag op Standard verdwenen José Izquierdo en de geschorste Nicolas Castillo uit de ploeg. Felipe Gedoz en Tom De Sutter namen hun plaats in. Ook KV Mechelen voerde twee wijzigingen door in vergelijking met de competitiewedstrijd van vorig weekend. Maxime Biset en Jason Adesanya namen de plaats in van de geschorste Seth De Witte en Dalibor Veselinovic, die verrassend op de bank startte.

Penalty ?

De openingsminuten waren meteen fel. Al in de tweede helft claimde Lior Refaelov een strafschop na een ingreep van Milos Kosanovic, maar scheidsrechter Nicolas Laforge liet terecht doorspelen. Drie minuten later ontsnapte Joachim Van Damme dan aan rood na een tik op de enkel van Victor Vazquez. Veel kansen vielen er in de eerste helft niet te noteren. KV Mechelen was wel lange tijd de meest dominante ploeg en kreeg ook heel wat hoekschoppen, maar Mathew Ryan werd in die eerste drie kwartier nooit echt op de proef gesteld. Aan de overkant moest Wouter Biebauw wel zijn handen uit de mouwen steken op een knal van Gedoz. Ook De Sutter kreeg een kopkans na een voorzet van Meunier, maar de Brugse spits kon de bal onvoldoende beroeren. De meest opvallende fase kwam er net voor de rust. Lior Refaelov kwam naar binnen en zocht én vond het contact met Maxime Biset, maar opnieuw weigerde Laforge de bal op de stip te leggen. Een discutabele fase.

KV Mechelen en Club Brugge komen niet tot scoren


© BELGA

Mechels kwartier

Vazquez bleef tijdens de pauze in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Izquierdo, Refaelov nam de plaats van de Spanjaard in op het middenveld. KV Mechelen ging in het openingskwartier voluit op zoek naar een doelpunt, maar had geen geluk in de afwerking. Eerst ging een schot van Claes net naast en vijf minuten later trapte Kosanovic op de buitenkant van de paal. Nog eens drie minuten later moest Ryan ingrijpen op een voorzet-schot van Obradovic. De bezoekers kwamen nadien beter in de wedstrijd. Gedoz zette Vormer alleen voor Biebauw, maar de Nederlander besloot op de West-Vlaming. Een kwartier voor affluiten kreeg Izquierdo dan een mooie kans. De Colombiaan baande zich een weg door de Mechelse defensie, maar vond dan de voet van Biebauw op zijn weg.

Terugwedstrijd

In de slotfase was er nog een kansje voor Vormer en Veselinovic claimde nog een strafschop, maar opnieuw gaf Laforge geen kik. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begon, waardoor alles nog mogelijk is in de terugwedstrijd. Die terugmatch wordt op dinsdag 20 januari gespeeld in het Jan Breydelstadion. Voor Club volgen nu voor de winterstop nog twee competitiewedstrijden. Zondag komt Racing Genk op bezoek en op tweede Kerstmis maakt blauw-zwart de verplaatsing naar Lierse.

(KPL)

KV Mechelen en Club Brugge komen niet tot scoren


© BELGA

KV Mechelen: Wouter Biebauw – Milos Kosanovic, Maxime Biset, Sheldon Bateau, Joachim Van Damme – Ivan Obradovic, Sofiane Hanni (85′ Mats Rits), Ibrahima Cissé, Tim Matthys, Glenn Claes (66′ Alessandro Cordaro) – Jason Adesanya (70′ Dalibor Veselinovic).

Club Brugge: Mathew Ryan – Thomas Meunier, Brandon Mechele, Oscar Duarte, Davy De fauw – Timmy Simons, Ruud Vormer, Victor Vazquez (46′ José Izquierdo) – Felipe Gedoz (79′ Nikola Storm), Tom De Sutter (88′ Obbi Oulare), Lior Refaelov.

Gele kaarten: 25′ Mechele, 34′ Cissé.

Scheidsrechter: Jonathan Lardot.

Toeschouwers: 5.800.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier