Kuitbeenbreuk voor Club Brugge-nieuwkomer Bernie Ibini

Ibini liep vermoedelijk een kuitbeenbreuk op. © BELGA
Redactie KW

De Australiër Bernie Ibini, de kersverse aanwinst van vicekampioen Club Brugge, heeft maandag op stage in het Nederlandse Garderen een zware blessure opgelopen.

De eerste diagnose in het ziekenhuis van Harderwijk bracht een vermoedelijke kuitbeenbreuk aan het licht. Dinsdagochtend wordt het definitieve verdict verwacht. De blessure van de 22-jarige flankaanvaller, een vriend van Club-goalie Mat Ryan, kwam er tijdens een onschuldig duel in de slotfase van de eerste stagedag. “Het is heel vervelend voor die jongen en vooral een streep door de rekening”, aldus coach Michel Preud’homme op de website van Blauw-Zwart. “Voetbal is en blijft een contactsport en dan kan je inderdaad zo’n zware kwetsuur oplopen”, klonk het.

vlotte integratie

Club meldde dat de onfortuinlijke Ibini samen met Clubdokter Lode Daelewyn en kinesist Dimitri Dobbenie rond 22u terug in het spelershotel aankwam. “Het spreekt vanzelf dat ik diep in de put zit”, zei Ibini in een eerste reactie. “Ik was met veel enthousiasme aan mijn nieuwe avontuur in Europa begonnen. De integratie verliep opmerkelijk vlot. Het was te mooi om waar te zijn, maar ik heb veel moed om snel terug te keren”.

Ibini tekende begin juni een driejarig contract op Jan Breydel. De Australiër van Nigeriaanse origine kwam over van het Chinese Shanghai SIPG, dat hem in 2013 overnam van de Central Coast Mariners.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier