Karel Geraerts vrijgesproken in zaak dokter Mertens

Karel Geraerts, hier als speler van Charleroi in duel met Brecht Dejaegere van AA Gent, is vrijgesproken in de zaak van de 'ozondokter'. © BELGA
Redactie KW

Karel Geraerts, voetballer bij Charleroi en in het verleden actief bij Club Brugge, en triatleet Bert Jammaer zijn door het Vlaams Dopingtribunaal bij gebrek aan bewijzen vrijgesproken in de zaak rond ‘ozondokter’ Chris Mertens.

Geraerts werd vernoemd in de zaak met de zogenaamde ‘ozondokter’ Chris Mertens uit Rotselaar. De aanklager vorderde eerder twee jaar schorsing en verwees naar een e-mail van 20 september 2010 tussen Geraerts en dokter Mertens. Volgens Geraerts, die toen bij Club Brugge speelde, werd ozongas ingespoten als homeopathisch middel voor een scheurtje in de voet.

“Ook geen bewijzen in mailverkeer”

“Het Vlaams Doping Tribunaal is tot de vaststelling gekomen dat er in de zaak met profvoetballer Karel Geraerts te weinig bewijzen in het dossier zitten”, verklaarde rechter Bart Meganck. “Ook na het onderzoeken van de DNA-stalen werd er geen grondig bewijs tegen de beschuldigde in kwestie gevonden. Wel waren er wat mails tussen Geraerts en Mertens, maar ook daarin kon er geen echt bewijs gevonden worden wat betreft een dopingzaak.”

Eerder gingen ook veldrijder Tom Meeusen en wielrenner Greg Van Avermaet vrijuit in dezelfde zaak. Noch Geraerts noch Jammaer kwam opdagen om de vrijspraak te aanhoren. Ook hun advocaten waren niet aanwezig.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier