Kampioen Club Brugge en KV Oostende eindigen met een gelijkspel

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op de laatste speeldag van play-off 1 deelden Club Brugge en KV Oostende zondagnamiddag de punten: 2-2.

Op de laatste speeldag stonden twee ploegen tegenover elkaar die niets meer te winnen of te verliezen hadden. Zoals aangekondigd koos Michel Preud’homme voor zijn sterkste elf. In vergelijking met de ploeg die vorige week de titel pakte moest hij noodgedwongen één wissel doorvoeren. Achterin verving Brandon Mechele de geblesseerde Björn Engels. Bij KV Oostende voerde Yves Vanderhaeghe drie wijzigingen door na de nederlaag van afgelopen donderdag tegen AA Gent. Bruno Godeau en Michiel Jonckheere verhuisden naar de bank, Jordan Lukaku werd al vrijgegeven voor de Rode Duivels. Fabien Antunes, Franck Berrier en Antonio Milic waren hun vervangers.

Zestiende van Diaby

De match begon uitstekend voor de thuisploeg, want al na zeven minuten opende Diaby op aangeven van Vanaken de score met zijn zestiende doelpunt van het seizoen. Club duwde nog even door, maar na een kwartier ging de Brugse storm liggen. KV Oostende profiteerde ervan om in de match te komen en een opwippertje van El Ghanassy verdween maar net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Musona en Vandendriessche kregen nog kansjes, maar kwamen niet tot scoren. Aan de overkant konden Meunier en Claudemir nog eens aanleggen, maar hun vizier stond niet goed afgericht.

Cyriac stelt gelijk

Michel Preud’homme begon al heel vroeg aan zijn applausvervangingen, want na nauwelijks twee minuten in de tweede helft haalde hij al Izquierdo naar de kant. Tien minuten later moest ook Meunier al het veld verlaten. De rechtsachter greep naar de bil en ging liggen. Opnieuw zorgen voor bondscoach Marc Wilmots. De Clubsupporters lieten het niet aan hun hart komen en zetten de mexican wave in, maar net voorbij het uur kreeg Cyriac het hele stadion toch stil. De pas ingevallen Ivoriaan scoorde op aangeven van de ook al ingevallen Jonckheere. Blauw-zwart deed er nadien nog alles aan om alsnog de drie punten thuis te houden.

Twee goals in het slot

De fauw kreeg een niet te missen kans voorgeschoteld van Dierckx, maar de rechtsachter trapte knullig naast de bal en een minuut later kreeg de thuisploeg geen strafschop na een tackle van Vandendriessche op Dierckx. Ook de bezoekers bleven gevaarlijk, met onder andere een schot van Cyriac dat over ging. Uiteinelijk leek de mee opgerukte De Bock de match te beslissen met een lage schuiver onder Biebauw, maar in de slotminuten scoorde Jonckheere alsnog de tweede Oostendse gelijkmaker. De Bruggelingen sluiten zo de play-offs af met 22 op 30. Met 25 gescoorde doelpunten hebben ze ook het record van Anderlecht uit 2009-2010 verbeterd. KV Oostende sluit zijn beste seizoen ooit af met een plaats in de top vijf.

Doelpunten: 7′ Diaby (1-0), 64′ Cyriac (1-1), 85′ De Bock (2-1), 90′ Jonckheere (2-2).

Club Brugge: Butelle, Meunier (54′ De fauw), Mechele, Denswil, De Bock, Simons, Claudemir, Vormer (80′ Vossen), Vanaken, Izquierdo (47′ Dierckx), Diaby.

KV Oostende: Biebauw, Antunes, Rozehnal, Milic, Vandendriessche, Jali, Siani, Berrier (63′ Jonckheere), El Ghanassy (77′ Godwin), Akpala (54′ Cyriac), Musona.

Gele kaarten: 45′ Diaby, 68′ Siani, 77′ Musona, 86′ Antunes.

Scheidsrechter: Sébastien Delferière.