Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge won woensdagavond met 2-1 van Waasland-Beveren.

Club Brugge ging tegen Waasland-Beveren op zoek naar zijn vijfde competitiezege op rij. Preud’homme gaf zowel Palacios als Immers hun eerste basisplaats, waardoor Cools en Refaelov naar de bank verhuisden. Achterin was De Bock de vervanger van de geblesseerde Poulain en voorin kreeg Wesley de voorkeur op Vossen, die uit voorzorg op de bank begon. Bij Waasland-Beveren voerde coach Janevski twee wissels door in vergelijking met vorig weekend, toen de Oost-Vlamingen verloren van KV Oostende. Goblet verving de geblesseerde Köteles onder de lat en Moren kreeg de voorkeur op Buatu.

De eerste van Immers

Club begon sterk aan de wedstrijd en nog voor de tiende minuut had het een voorsprong te pakken. Goblet kon een schot van Izquierdo niet klemmen, waarna Wesley op de paal trapte. De bal kwam vervolgens in de voeten van Immers terecht en de Nederlander had maar binnen te duwen. Blauw-zwart bleef gedurende de hele eerste helft baas, maar gescoord werd er niet meer. Vormer zag zijn kopbal in het zijnet belanden, Wesley zijn schot gepareerd worden door Goblet en Vanaken trapte net over. Op slag van rust kreeg Wesley nog de beste kans na een schot van Vanaken dat gered werd door Goblet, maar de Braziliaan kopte in de rebound recht op de doelman.

Izquierdo de verlosser

Club kreeg in de openingsminuten van de tweede helft kansen via Izquierdo en Wesley, maar het doelpunt viel tot ieders verrassing aan de overzijde. De eerste kans voor de bezoekers was meteen raak, toen Gano een vrije trap van Marquet in doel kon verlengen. Drie minuten later was Immers al dicht bij de 2-1, maar Goblet redde me de hand. De kampioen begon steeds nerveuzer te acteren en het hele stadion schreeuwde ook nog om een penalty na een vermeende haakfout op Vanaken. Uiteindelijk was het Izquierdo die de thuisploeg verloste. De Colombiaan plaatste een versnelling en trapte de bal dan tussen de doelman en de paal in de korte hoek. De bezoekers hadden geen antwoord meer in huis.

Slag om Vlaanderen

Club blijft zo alleen leider en telt net als voor deze speeldag respectievelijk twee en drie punten voorsprong op Anderlecht en Zulte Waregem, die ook allebei hun wedstrijd wonnen. Waasland-Beveren blijft na deze nederlaag op de veertiende plaats hangen. De Bruggelingen maken zich nu op voor de altijd lastige verplaatsing naar AA Gent, dat woensdagavond niet verder geraakte dan een 0-0-gelijkspel in Lokeren. De Buffalo’s zijn nog in een hevige strijd om play-off 1 verwikkeld.

Doelpunten: 9′ Immers (1-0), 54′ Gano (1-1), 74′ Izquierdo (2-1).

Club Brugge: Butelle, De Bock, Engels, Denswil, Palacios, Simons, Vormer, Vanaken, Immers (64′ Vossen), Wesley (76′ Refaelov), Izquierdo (87′ Diaby).

Waasland-Beveren: Goblet, Jans, Camacho, Moren (72′ Buatu), Demir, Boljevic (87′ Ampomah), Seck, Marquet, Cools (83′ Schwartz), Cerigioni, Gano.

Gele kaart: 65′ Vanaken.

Scheidsrechter: Bram Van Driessche.