Jongeren van Club Brugge geven het goede voorbeeld in Porto

02/11/16 om 17:53 - Bijgewerkt om 18:18

De min 19-jarigen van Club Brugge hebben in Porto het goede voorbeeld gegeven op de vierde speeldag van de UEFA Youth League. De Brugse jonkies wonnen met 1-3 door twee goals van Osei Berkoe en eentje van kapitein Schryvers.

Jongeren van Club Brugge geven het goede voorbeeld in Porto

© BELGA

Flankaanvaller Terry Osei Berkoe was in de eerste helft een gesel voor de Porto-verdediging en bekroonde zijn eerste 45 minuten met twee doelpunten (20. en 36.). In het slot zette kapitein Jur Schryvers de kroon op het werk met een derde goal (85.). Rui Pedro (90+3.) kon in de toegevoegde tijd nog milderen voor Porto.

Op de eerste speeldag klopte het team van coach Sven Vermant thuis Leicester met 2-1. Eind september volgde een 0-0 gelijkspel bij Kopenhagen, waarna op de vorige speeldag in Brugge met 0-2 werd verloren van Porto. Op 22 november gaat Club Brugge op bezoek bij Leicester.

Play-offs wenken

De acht groepswinnaars stoten rechtstreeks door naar de achtste finales, de nummers 2 moeten play-offs afwerken. Club Brugge staat momenteel tweede in de poule met zeven punten, leider Porto heeft negen punten.

Ook de profs van Club Brugge en FC Porto kijken elkaar woensdagavond in de ogen op de vierde speeldag in Champions League-groep G. De troepen van Michel Preud'homme gaan op zoek naar hun eerste punten na eerdere nederlagen tegen Leicester (0-3), FC Kopenhagen (4-0) en FC Porto (1-2).

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!