Jong Club Brugge toch nog uitgeschakeld na thuisnederlaag tegen FC Kopenhagen

Dennis Van Vaerenbergh - hier eerder in de Europese campagne tegen Porto - was er ook op Schiervelde dicht bij maar werd, al dan niet onterecht, afgevlagd voor buitenspel. © a-Bart

De min 19-jarigen van Club Brugge zijn er woensdag dan toch niet in geslaagd de groepsfase van de UEFA Youth League te overleven.

De jongeren van Club wisten wat ze moesten doen in hun laatste wedstrijd in de poulefase van de Uefa Youth League. Ze stonden aan de leiding in de groep, maar hadden helemaal nog geen zekerheid over een plaats in de volgende ronde. Winst betekende rechtstreekse plaatsing voor de 1/8 finales. Gezien Porto in de vroege namiddag met 2-1 gewonnen had van Leicester, moest men minstens gelijk spelen om naar de play-offs te kunnen gaan. Bij verlies tegen Kopenhagen, sprongen de Denen over Club gezien de onderlinge resultaten dan beslissend waren.

Onzekere defensie

Kopenhagen startte het gretigst aan de partij en de Brugse defensie had het moeilijk om zich goed te organiseren. Schrijvers en Verburgh werkten zich een paar keer onnodig in de problemen na slecht uitverdedigen. De eerste kans was dan ook voor de bezoekers na slordig uitverdedigen van Schrijvers. Teunckens pareerde eerst knap het schot van Holse Justesen, maar kon de bal niet klemmen. In dezelfde fase pakte hij mooi de kopbal van dezelfde Holse Justesen. Ito had even later de 1-0 aan de voet, maar schoof de bal naast de rechterpaal buiten. Bay verscheen alleen voor Teunckens, maar schoof naast.

Net voor het kwartier kregen de bezoekers hun tweede hoekschop. Rojkjaer trapte de bal naar de eerste paal en verdediger Yesterland was de Brugse verdediging te snel af en kopte overhoeks mooi binnen. De thuisverdediging bleef onzeker acteren en het middenveld kreeg maar geen vat op de bezoekende driehoek in het midden. Net na het halfuur vond Club eindelijk het juiste ritme en was het enkele keren gevaarlijk. Ito speelde Osei-Berkoe vrij op de flank, die zette mooi voor maar Van Vaerenbergh kopte te slap in de handen van de bezoekende doelman.

Kelk tot op de bodem

Net voor de rust ontsnapte Club aan de 0-2. Masangu verslikte zich in de bal, maar Teunckens pareerde knap het schot van Holse Justesen. De rust ging in met een 0-1 achterstand. Na de rust kwam Club gretig uit de keedkamer, maar een matuur en fysiek sterker Kopenhagen herstelde snel het evenwicht. Tien minuten na de rust ging Bay de lijn af en zette knap voor, tussen twee verdedigers tikte Kristofferson de bal binnen, over en uit voor de thuisploeg.

Een kwartier voor het einde moest Club de kelk tot op de bodem ledigen. Een onnodige strafschopfout van Osei-Berkoe leidde de 0-3 in. Wind zette de penalty om. Even later had Vlietinck de 1-3 aan de voet, maar besloot in het zijnet. De wedstrijd doofde stilaan uit, er was nog een harde knal vanop 30 meter van Kristoffersen, die de onderkant van de lat deed trillen. In de extra tijd kon Berkoe een geloste bal van de doelman niet over de lijn krijgen. De jonge Bruggelingen verlieten ontgoocheld het terrein, na een knap tornooi dat echter in mineur eindigde.