Jonathan Blondel (Club Brugge) stopt op zijn 30ste met voetballen

© BELGA
Redactie KW

De ex-speler van Ploegsteert, Excelsior Moeskroen en Tottenham was goed voor 266 wedstrijden blij Club, maar sukkelde de laatste jaren van de ene blessure in de andere.


© BELGA

Blondel raakte de voorbije maanden maar niet verlost van een erg vervelende achillespeesblessure. “Die sleept al een hele tijd aan en er is niet direct beterschap in het vooruitzicht. Na lang nadenken heb ik dan ook besloten om te stoppen met profvoetbal. Ik ben Club dankbaar voor alle medische ondersteuning en opvolging die ik de voorbije jaren heb kunnen genieten”, meldt ‘Joe’ op de clubwebsite.

“Niet aflatende inzet”

De middenvelder maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de hoogste voetbalklasse bij Moeskroen. In 2002 debuteerde hij bij de Rode Duivels en volgde er een transfer naar het Engelse Tottenham en in januari 2004 haalde Club Blondel terug naar België. De viervoudige Rode Duivel is intussen de speler geworden met de langste staat van dienst bij Blauw-Zwart. “Dankzij zijn niet aflatende inzet is de middenvelder immens populair bij de Brugse fans. Met zijn afscheid verliest Club een boegbeeld”, klinkt het.

“Ik beleefde tien fantastische jaren in Brugge. Het is met spijt in het hart dat ik deze beslissing neem maar ik blijf achter met een positief gevoel. Club wou de beslissing nog wat uitstellen maar ik voelde dat het geen zin meer had. Ik beleefde prachtige momenten waar vele voetballers enkel van kunnen dromen. Tien jaar in een topclub, een buitenlands avontuur en spelen voor het nationale elftal, het is mooi geweest. Ik sluit niet uit dat ik ooit nog iets doe in de voetbalwereld, maar eerst wil ik eerst van mijn gezin en familie”, aldus Blondel, die de Brugse fans vrijdag voor aanvang van het competitieduel tegen KV Mechelen zal bedanken voor hun niet aflatende steun de voorbije tien seizoenen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier