Jeugdploegen Club Brugge spelen voortaan met logo Bednet op hun truitjes

30/08/16 om 12:34 - Bijgewerkt om 12:34

In aanwezigheid van minister Hilde Crevits, minister van onderwijs, stelde Club Brugge Foundation hun samenwerking voor.

Jeugdploegen Club Brugge spelen voortaan met logo Bednet op hun truitjes

Via Bednet kunnen zieke kinderen en jongeren via computer en internet gratis les volgen met hun klasgenoten. Club Brugge onderstreept daarmee dat het inzet op opleiding aan de eigen jeugdspelers die verder reikt dan het trainingsveld. "Zodoende worden deze spelers en entourage zich bewust van de unieke mogelijkheden waarover ze beschikken; een gezond lichaam en een omgeving die toelaat om hun talenten te ontwikkelen in combinatie met het behalen van een diploma", benadrukte voorzitter Bart Verhaeghe.

Voorzitster van Bednet is Kathy Lindekens. Die was uitermate enthousiast over de samenwerking met de Foundation. "Door het Bednet-logo op hun shirt te dragen zorgen ze ervoor dat we bekend worden waardoor we nog meer zieke kinderen en jongeren kunnen helpen", stelt ze vast. "Dit partnership is dus een enorme stimulans voor ons en alle Bednetters."

Het afsluitend woord was voor de Hilde Crevits. "De vraag naar synchroon internetonderwijs is extreem groot en van groot belang voor de langdurige zieke kinderen. Maar ook het contact met hun leeftijdsgenoten en leerkrachten mag niet vergeten worden. Vanaf 1 september zullen ook al enkele kleuters hiervan gebruik kunnen maken. Ik hoop dus dat dit partnerschap ervoor zal zorgen dat nog meer ouders en kinderen de weg vinden naar deze vorm van onderwijs" besluit ze.

(GD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!