Jelle Vossen zorgt voor de ommekeer bij Club Brugge, dat gaat winnen bij KV Mechelen

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge won zondagnamiddag met 1-4 op bezoek bij KV Mechelen. Blauw-zwart maakte na de rust een 1-0-achterstand ongedaan.

Club Brugge ging Achter de Kazerne op zoek naar zijn derde uitoverwinning van het seizoen. Michel Preud’homme koos ervoor om te roteren. In vergelijking met de match van afgelopen donderdag tegen Napoli voerde hij vier wissels door. Timmy Simons, Victor Vazquez, Felipe Gedoz en Jelle Vossen verdwenen uit de ploeg. Hun vervangers heetten Claudemir, Hans Vanaken, Abdoulay Diaby en Leandro Pereira. Thomas Meunier droeg de aanvoerdersband. Björn Engels en Lior Refaelov, die voor het eerst sinds hun blessure terug in de wedstrijdselectie zaten, volgden de match vanuit de tribune. Ook Felipe Gedoz viel naast de achttien. Bij KV Mechelen had coach Aleksandar Jankovic geen reden tot wisselen. Hij koos dan ook voor dezelfde elf die vorige week seizoensrevelatie KV Oostende een nederlaag aansmeerden.

De eerste van Naessens

Het eerste schot tussen de palen kwam van de bezoekers, maar Gillet ondervond geen problemen met de trap van Diaby. Vijf minuten later week ook nog een schot van Vanaken af, maar Gillet liet zich niet verrassen. Op de counter kon ook KV Mechelen voor het eerst dreigen, maar de kopbal van Verdier verdween in de handen van Bruzzese. Club had in die eerste helft duidelijk het meeste balbezit, maar het was wel de thuisploeg die net voor het half uur de score kon openen. Hanni legde de bal met een hakje panklaar voor Naessens en de voormalige spits van Zulte Waregem trapte zijn eerste van het seizoen tegen de touwen. Twee minuten later kon Pereira bijna profiteren van een foutje in de Mechelse defensie, maar de Braziliaan zag zijn bal over de lat gaan. Ook Verdier kon nog eens trappen, maar Bruzzese kon oprapen.

Tweemaal Vossen

Al in de openingsminuut van de tweede helft kreeg Diaby een reuzenkans op de gelijkmaker. De Malinees had alle tijd van de wereld, maar besloot recht op Gillet. Zeven minuten later kreeg ook Vormer een schietkans, maar de Nederlander koos ervoor om de bal terug te spelen tot bij Pereira in plaats van zelf af te drukken. Weg kans. Club bleef de meest dominante ploeg, maar kon pas halfweg de tweede helft langszij komen. De pas ingevallen Vormer deed het met een werelddoelpunt. Hij nam de afvallende bal in één keer op de slof en trapte in de verste hoek binnen. Dat doelpunt gaf de bezoekers duidelijk vertrouwen en zeven minuten na de 1-1 scoorde Vossen ook de 1-2. Izquierdo werd knap vrijgespeeld door Vanaken en de Colombiaan legde de bal dan breed tot bij Vossen, die de bal in het lege doel kon deponeren.

Goals van Dierckx en Vanaken

Tien minuten voor affluiten legde de ook al ingevallen Dierckx de match in een beslissende plooi. Gillet kon het schot van Vossen nog pareren, maar de jonge Antwerpenaar was goed gevolgd om binnen te duwen. KV Mechelen kon daar niets meer tegenoverstellen en slikte in de slotfase nog een vierde tegengoal. Eerst werd het schot van Vanaken nog afgeblokt, maar in de herneming kon de middenvelder toch via het been van Cocalic zijn eerste competitiedoelpunt voor Club scoren. In de laatste minuut werd Denswil nog uitgesloten. Dankzij deze zege pakken de Bruggelingen vijftien op vijftien en komen ze opnieuw op de tweede plaats op twee punten van leider AA Gent. Donderdag volgt de bekermatch tegen Lokeren, zondag komt Charleroi op bezoek.

(KPL)

Doelpunten: 28′ Naessens (1-0), 66′ Vossen (1-1), 73′ Vossen (1-2), 79′ Dierckx (1-3), 88′ Vanaken (1-4).

KV Mechelen: Gillet, De Witte, Kosanovic, Cocalic, Matthys (76′ Paulussen), Cissé (26′ De Petter), Rits, Hanni, Claes, Verdier (55′ Veselinovic), Naessens.

Club Brugge: Bruzzese, Meunier, Mechele, Denswil, De fauw, Claudemir, Vormer, Vanaken, Izquierdo (74′ Dierckx), Pereira (62′ Vossen), Diaby (89′ Bolingoli).

Gele kaarten: 59′ Claes, 59′ Claudemir, 69′ De Witte.

Scheidsrechter: Nicolas Laforge.