Jelle Vossen kroont zich bij Club Brugge tot matchwinnaar tegen zijn ex-club Racing Genk

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge won zondagavond op de vijftiende speeldag met het kleinste verschil van Racing Genk. Jelle Vossen scoorde een kwartier voor affluiten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Club Brugge wou tegen Racing Genk een vervolg breien aan zijn perfecte reeks in eigen huis. Michel Preud’homme zorgde voor een primeur door voor het eerst dit seizoen eens een elftal tussen de lijnen te brengen dat eerder al eens aan een match mocht beginnen. In vergelijking met afgelopen donderdag tegen Legia Warschau verdwenen Brandon Mechele, Victor Vazquez en Leandro Pereira uit de ploeg. Hun plaatsen werden ingenomen door Oscar Duarte, Hans Vanaken en Jelle Vossen. Alle ogen waren uiteraard gericht op die laatste, die voor het eerst in zijn leven tégen Racing Genk speelde. Al tijdens de opwarming kreeg hij van de bezoekende fans verwijten naar zijn hoofd geslingerd. Bij Racing Genk, dat na een nul op negen toch wat in een crisis zat, kon Peter Maes niet rekenen op de geblesseerden Julien Gorius, Igor De Camargo en Thomas Buffel. Zij werden vervangen door Alejandro Pozuelo, Enes Ünal en Leon Bailey.

Fluitconcert aan de rust

Nadat Ryan Donk de aftrap gegeven had, was Club in de openingsfase de meest dominante ploeg en het kreeg na tien minuten ook een eerste kans, maar het schot van Simons werd door Köteles weggebokst. Daarna nam Racing Genk het commando over. Iets voor halfweg schoot een vrije trap voorbij alles en iedereen, maar gelukkig voor blauw-zwart ging de bal naast. Twee minuten later kreeg diezelfde Pozuelo de grootste kans van de eerste helft. De Spaanse middenvelder draaide zich voorbij Denswil, maar kon oog in oog met Bruzzese niet afwerken. De Brugse doelman brecht redding met de voet. Nog eens drie minuten later moest Bruzzese opnieuw ingrijpen op een vrije trap van Ünal. Club probeerde wel nog voor een antwoord te zorgen, maar daarvoor voetbalde het te slordig, waardoor de thuisploeg onder een striemend fluitconcert de kleedkamer ging opzoeken.

Vossen doet het

Het voetbal was in de tweede helft zo mogelijk nog zwakker dan in de eerste. In de eerste 25 minuten viel aan beide zijden werkelijk geen enkele kans te noteren, maar op twintig minuten van het einde sloeg de Brugse vlam dan toch een beetje in de pan. Eerst werd een schot van Vossen nog in hoekschop gedevieerd, maar enkele minuten later scoorde de Limburger dan toch tegen zijn ex-club. Een voorzet van Vazquez, die nog maar net op het veld stond, werd slecht weggewerkt door de Genkse verdediging en Vossen schoof de bal onder Köteles in doel. Vijf minuten later leek Pereira op weg naar de 2-0, maar de Braziliaan was te ver uitgeweken en kon de bal niet meer tussen het kader krijgen. De bezoekers probeerden nog te reageren, maar konden geen kans meer bij elkaar voetballen. In het slot was Vossen nog dicht bij zijn tweede doelpunt, maar zijn kopbal ging naast.

Kloof verkleind

De Bruggelingen blijven zo een perfect parcours afleggen in eigen huis en staan dankzij deze zege nu op drie punten van leider KV Oostende. Straks kan KAA Gent wel nog die leiderspositie overnemen, als het in eigen huis weet te winnen van Charleroi. Club is nu ook tot op één punt genaderd van aartsrivaal Anderlecht, dat eerder op de namiddag met 1-0 verloor van Standard. Nu volgt een interlandbreak en op zaterdag 21 november opent Club de terugronde met een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem.

Doelpunt: 75′ Vossen (1-0).

Club Brugge: Bruzzese, Meunier, Duarte, Denswil, De Bock, Simons, Claudemir, Vanaken (74′ Vazquez), Gedoz (74′ Dierckx), Vossen, Diaby (61′ Pereira).

Racing Genk: Köteles, Walsh, Dewaest, Kabasele, Tshimanga, Buyens (86′ Schrijvers), Ndidi, Pozuelo (86′ Okriashvili), Bailey, Kebano, Ünal.

Gele kaart: 32′ Ndidi.

Scheidsrechter: Johan Verbist.