Jan Breydelstadion is alweer toe aan een nieuwe grasmat (maar Cercle heeft geen geld)

Redactie KW

Vandaag werd gestart met de aanleg van een nieuw A-veld in het Jan Breydelstadion. Club Brugge tast daarvoor in de buidel en ook de Stad Brugge beslist nog over een budgettaire tussenkomst. Cercle Brugge daarentegen liet weten ‘geen financiële middelen te hebben om enige bijdrage te kunnen leveren’.


De laatste wedstrijden voor Nieuwjaar werd duidelijk dat de grasmat in Jan Breydel het zwaar te verduren kreeg. Grote stukken van het veld, dat zowel door Club als door Cercle wordt gebruikt, werden steeds moeilijker bespeelbaar. “Vanaf medio januari tot einde februari staan er 12 wedstrijden op het programma in Jan Breydel en dit in de meest natte en koude periode van het jaar”, klinkt het op de website van Club Brugge. “Reden waarom het team van terreinverzorgers en de geconsulteerde gespecialiseerde firma’s aandrongen op het vervangen van de grasmat. Zo willen we vermijden dat we begin maart met een onbespeelbaar terrein worden geconfronteerd, zonder nog de mogelijkheid te hebben dit te kunnen rechttrekken.”

Club nam hiertoe vorige week contact op met Cercle Brugge en de Stad Brugge. Het stadsbestuur beslist eind deze maand over een budgettaire tussenkomst. “De Raad van Bestuur van Cercle Brugge liet na haar bijeenkomst gisterenavond weten geen financiële middelen te hebben om enige bijdrage te kunnen leveren”, vermeldt Club Brugge nog droogjes op de website.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier